Ticari mini SUV: Suzuki Jimny Pick-Up

Geçtiğimiz günlerde Suzuki, mini SUV’si Jimny’nin, Avrupa Birliği emisyon değerlerini karşılamadığı için ticari araca dönüştürülerek satışa sunulacağını açıklamıştı. Habere göre Jimny, Avrupa pazarında satışlarına ticari araç sınıfında konumlanarak devam edecek. Suzuki Jimny’de yapılacak bu dönüşüm, aracın arkasında bulunan iki yolcu koltuğunun iptal edilmesi ile gerçekleşecek. Böylece Jimny; küçük ama arazi kabiliyeti yüksek bir panelvana dönüşebilir. Bu dönüşümün haberleri çıkmadan önce de İngiltere’de bir modifikasyon şirketi olan Shropshire Quads, hali hazırda satışta olan Suzuki Jimny’lere yaptığı modifikasyonlar ile birer pick-up’a dönüştürüyordu. Bu yazıda, İngiltere’deki Shropshire Quads tarafından, farklı amaçlara yönelik modifiye edilen Suzuki Jimny pick-up modellerini inceleyeceğiz.

Suzuki Jimny

2018 yılı itibariyle yepyeni bir görünüm ile kullanıcının beğenisine sunulan modelin, ülkemizde de satışı devam ediyor. Selefine göre daha köşeli ve sert çizgilere sahip olan Yeni Suzuki Jimny, küçük boyutları ile sempatik görüntüsünü korumaya devam ediyor. Suzuki Jimny, ülkemizde 1.5 hacimli 102 beygirlik ve tek donanım paketine sahip bir versiyon ile satılıyor.

Detaylı Suzuki Jimny incelemesi için tıkla!

Suzuki Jimny Pick-up

Bahsettiğimiz gibi, Avrupa pazarındaki Jimny serüvenini sonlandırmak istemeyen Suzuki, Avrupa Birliği emisyonlarına takılmamak için mini SUV’sini ticari araç olarak konumlandırma kararı aldı. Bu karardan önce de Jimny kullanıcıları araçlarını ticari amaçlarla kullanmak üzere dönüştürmeye başlamışlardı.

İşte birkaç örnek ile Suzuki Jimny pick-up dönüşümleri;

1Aracın arka yolcu bölümünün ve bagajının iptal edilmesinin ardından metal bir kasa montajı yapılmış.

2Kapaklı kullanılan kasa sistemi ile araç, son derece kullanışlı bir hale getirilmiş.

3Depo kapağı, kasanın üstüne monte edilerek yakıt deposu ile bağlantısı sağlanmış.

4Bir önceki versiyon Jimny’lerde de ticari dönüşümü görmek mümkün.

5Kasaya eklenen kumaş tente ile kapalı kullanım sağlanmış.

6Aracın metal kapalı kasalı bir kullanımı da mevcut.

7Eklenen kasanın boyutları ve yüksek arazi kabiliyeti sayesinde Jimny, birçok işin üstesinden gelebiliyor.

Kaynak: suzukijimnypickups.co.uk

İkinci el Suzuki Jimny ilanları için tıkla!

Suzuki Jimny Ticari Araç Olarak Avrupa’ya Geri Dönüyor!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here