Suzuki Jimny’nin sevimli görünümüne aldanmayın!

Suzuki jimny, Bu küçük boyutlu arazi aracı kaputun altında kirli bir güç saklıyor. 1.5 litrelik 101 bg’lik bir motor ile atom karıncaya dönüşüyor.

Ne yazık ki, birkaç ay önce ve mevcut emisyon düzenlemeleri nedeniyle , Avrupa kıtasını terk etmek zorunda kaldı.bu sebepten birkaç önemli değişiklik yaparak hafif ticari olarak showroomlara dönüş yapacak.

Yolcu versiyonu gibi, küçük ticari SUV da, 101 hp güce ve 130 Nm torka sahip 1.5 litrelik benzinli bir motorla donatılmıştır . Aynı şekilde, redüktörlü ve bağlanabilir dört tekerlekten çekişli 5 ileri manuel şanzıman ile hareket etmektedir .Bu güç standart modelde 1.090 kg’ı rahatlıkla hareket ettirmek için fazlasıyla yetmektedir . Ticari bir araç olduğu için maksimum hızının 120 km /saat ile sınırlı olduğunu belirtmeyi unutmayalım.

Yeni haliyle daha büyük iç mekana sahip

Avrupa’daki yeni Jimny artık hafif ticari araç olarak sınıflandırıldığı için arka koltuklar iptal edilmiş durumda. O çukurlu arka bankı yatırdığınızda düz bir zemin oluşmaktadır. bu da yüklemeyi kolaylaştırmaktadır. Ayrıca arka koltukları düz katlanmış bir eski Jimny’ye kıyasla 33 litre ek alan sağlanmaktadır. Arkada toplam 863 litre kapasite elde edilmektedir.

Başlangıçta söylediğimiz gibi, Suzuki Jimny’nin ticari versiyonu, kademeli şasi, sert üç direkli süspansiyonlar ve 210 milimetrelik yerden yükseklik gibi temel unsurlar sayesinde mükemmel arazi yeteneklerini bozulmadan koruyor.

SUV’nin ticari versiyonu, öngörülü fren kontrolü, iniş kontrolü, trafik işareti tanıma ve rampalarda tutma gibi yolcu versiyonuyla aynı güvenlik teknolojisiyle donatılmıştır . Ek olarak, bir kaza durumunda acil durum arama fonksiyonu olan eCall’ bulunmaktadır.

Suzuki jimny, küçük SUV’nin ticari versiyonunun Türkiye’ye ulaşacağı tarihi henüz açıklamadı. Ayrıca fiyatı hakkında hiçbir şey bilmiyoruz . Ancak, yeni Suzuki Jimny varyantının 17.000 Euro’ya yakın olmasını bekleyebiliriz; eski versiyonun başladığı rakam.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here