Kuba Trendy 50

Atom Karınca: Kuba Trendy 50

Ülkemizde satışa sunulan 0-50 cc hacimli motosikletlerin, B sınıf ehliyet ile beraber kullanımını mümkün kılan yasal düzenleme ile beraber satış rekorları kırdığına tanık olduk. Bu yazıda, ülkemizdeki motosiklet satışları hayli fazla olan Kuba markasının, Türkiye’de üretilen ve yüksek satış rakamlarına ulaşan modeli Kuba Trendy 50 ‘yi inceleyeceğiz.

2020 itibariyle isim değiştirerek yenilenen modelin adı şu anda Trendy XC 50 olarak geçiyor. Bizim test konuğumuz ise ilk olarak piyasaya sunulan 1. nesil Trendy 50.

kuba trendy logo

Sürüş

Kuba Trendy 50, kısa selesi ile beraber sadece tek kişilik bir sürüşe imkan tanıyor. Kısa selenin arka tarafı küçük bir bagaj konularak değerlendirilmiş. Şehir içi kullanımda küçük boyutları ile pratik bir sürüş özelliğine sahip olan motosiklet, özellikle trafiğin yoğun olduğu yollardaki ara geçişlerde sağladığı avantaj ile ön plana çıkıyor. Yine şehir içi kullanımlardaki düz yollarda motor hacminin performansı sıkıntı yaratmıyor. Çok dik yokuşlu yollara gelindiğinde ise tahmin edebileceğiniz üzere motor performansı yetersiz kalabiliyor. Trendy 50 ile yapılan ara hızlanmalarda ve sollamalarda da yine motor performansının yetersiz kaldığı görülüyor. Motor performansının, rakiplerinin aynı cc’ye sahip modellerinde de benzer olduğunu düşünürsek, alıcı için dezavantaj olmadığını söyleyebiliriz. Eksi yön olarak ise ayna görüş açılarının dar olması söylenebilir.

 

50cc bagaj

Motor

49.6cc’lik motor hacmine sahip olan Trendy 50, 4 zamanlı ve tek silindirli bir motora sahip. Model bu motor ile, 2.68 beygirlik bir güç üretiyor. Azami tork değeri 3.00Nm olarak verilmiş. Azami motor devir değeri ise 8000d/d. Yakıt beslemesini eski tip diyebileceğimiz karbüratörlü sistem ile gerçekleştiriyor. Motor soğutması, tahmin edebileceğiniz üzere hava soğutmalı bir sistem ile çalışıyor.

kuba trendy 50 beyaz

Ağırlık ve Taşıma Kapasitesi

Boş ağırlığı 75 kilogram olan mini scooter modelinin, azami yük taşıma kapasitesi ise 225 kilogram.

Yakıt Tüketimi 

Trendy 50, 4.5 litrelik bir depo hacmine sahip. Bu depo hacmi ilk bakışta yetersiz gibi gelse de 50cc’lik bu motorun çok düşük olan yakıt tüketimi ile beraber sorun yaratmıyor.

kuba trendy 50

İkinci el Kuba Trendy 50 ilanları için tıkla!

Motosiklet satışları %65 oranında arttı!

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here