Kuba Space 50 CC 2021 İnceleme

0
8636
Kuba Space 50

Bugün arabam.com olarak 50 cc motora sahip olan 2021 model Kuba Space 50’yi inceleyeceğiz. Artan trafik yoğunluğu ile beraber, motosikletlere olan ilgi ve alaka oldukça artmış durumda. Özellikle yaz aylarında şehir içi trafiğine takılmak istemeyen kişiler için motosikletler adeta bir kaçış yolu. Ancak zaten ehliyeti olan birçok kişi, bir de motosiklet kullanabilmek için tekrardan ehliyet kursuna gitmek istemiyor. Durum böyleyken de B sınıfı ehliyeti olan kişilerin de kullanabileceği 50 cc motosikletler devreye giriyor. 50 cc motosiklet grubunda, diğer motosikletlerde olduğu gibi motorlu taşıt vergisi ve zorunlu trafik sigortası işleri ile de uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz. İki yılda bir muayene yaptırmanız yeterli oluyor. Ayrıca 50 cc motosikletler genel olarak oldukça az bir yakıt tüketimine sahip. Gelelim hiç motosiklet kullanmamış birinin bile başlangıç motosikleti olarak çok seveceği, kullanırken çok keyif alacağını düşündüğümüz 50 cc’lik motosiklete : Kuba Space 50 CC.

2021 Kuba Space 50 CC Tasarım ve Genel Özellikler

Modern tasarımı, şık duruşu ve aynı zamanda sade oluşuyla hemen hemen her kullanıcının beğeneceği bir model olan Space 50, kaliteli donanımıyla da kendinden söz ettiriyor. Özellikle tasarım konusunda sınıfındaki rakiplerinden bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz. Siyah beyaz ve gri olmak üzere üç farklı renk seçeneği de mevcut. Net ağırlığı 96 kg olan Space 50, 680 mm genişliğe, 1760 mm uzunluğa ve 1100 mm yüksekliğe sahip. Dingil mesafesi ise 1300 mm uzunluğunda. Kadın erkek fark etmeksizin herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir sele yüksekliğini var. Boyunuz 1.60 cm dahi olsa ayaklarınız rahatlıkla yere değecektir. Ayrıca bu motosiklet, 246 kg’ye kadar yük taşıyabiliyor.

Teknik Özellikler

Space 50, 49.4 cc, hava soğutmalı, dört zamanlı, tek silindirli bir motora sahip ve 2.90 Nm tork gücü üretebiliyor. Ayrıca 50 cclik bir motosiklet deyip geçmeyin, otomatik CVT şanzımanıyla beraber bu motosiklet 75 km hıza kadar ulaşabiliyor! 5 litrelik bir yakıt deposuna sahip olan Space 50, full depo ile ortalama 150 kilometre gidebiliyor. Motosikletinizin ilk bakımını 500 kilometreye ulaştığınızda yaptırmanız gerekiyor. İlk etapta hızla limitörlenmiş bir halde olan Space 50, 500 kilometre bakımından sonra hız limitöründen kurtuluyor ve ardından 75 km hıza kadar çıkabiliyor. Eğer 50 cc sizin için yeterli değilse de, satın aldığınız fiyat üzerine 800-1000 TL gibi bir ücret daha ödeyerek 80 cc’ye çıkartabilirsiniz. Bu da motosikletinizin performansını bir nebze daha arttırıyor.

Gidon, Sele Altı ve Farlar

Gidonun üzerinde dijital bir gösterge paneli yer alıyor. Ufak bir ekran olmasına rağmen oldukça okunaklı ve kullanışlı. Bu kısımda anlık hızınız, yakıt durumunuz ve toplam gidilen kilometre değeri yer alıyor. Ekranın en alt tarafında çok kullanışlı olmasa da çizgi şeklinde devir göstergesi bulunuyor. Gidonun hemen alt kısmında ise sağ ve solda birer tane olmak üzere toplam iki adet eşya saklama alanı mevcut. Selenin hemen altında da küçük bir saklama alanı bulunuyor. Bu alana normal bir kask sığmasa da başka küçük eşyalarınızı burada muhafaza edebilirsiniz. Yakıt kapağı da selenin altındaki bu kısımda yer alıyor. RKS Bolero ve Blazer modellerine oldukça benzeyen Space 50’nin, onlardan ayrıldığı başlıca özellikleri ön granaj, ön far sistemi ve dijital göstergeleri oluyor. Gündüz farı  \__/  şeklinde tasarlanmış. Hemen altında ise mercek normal far bulunuyor. Gündüz farı motosikleti çalıştırdığınız her seferde yanıyor. Oldukça dinamik, şık ve farklı olan bu far sistemi ile özellikle gece çok güzel bir görüntü ortaya çıkıyor. Üst kısımda ise normal halojen yanan sinyaller bulunuyor.

Lastikler ve Frenler

Space 50’nin ön ve arka kısmında da 3.50 – 10’’ lastikler kullanılmış. Bu motosiklet için oldukça uygun olduğunu söyleyebiliriz. Ancak tercihen değiştirilebilir. Space 50’nin ön freninde disk, arka freninde kampana tercih edilmiş. Bu kombinenin motosiklet üzerinde oldukça başarılı çalıştığını söyleyebiliriz. Bu sayede güvenli bir sürüş deneyimi yaşamanıza imkan veriyor.

Fiyat

Motosiklet kullanmaya yeni başlayanların bile rahat edeceği Kuba Space 50’nin güncel liste fiyatı 11.998 TL olarak karşımıza çıkıyor. Şehir içi kullanımına oldukça elverişli olan bu dinamik ve şık motosikleti oldukça beğendik. Fiyatına göre sunduğu özellikler gayet yeterli düzeyde diyebiliriz.

İncelemeniz için arabam.com’da yer alan 2. El Kuba Space 50 ve diğer motosiklet ilanlarını aşağıya ekliyoruz.

2. El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here