Elise serisi geleneksel farklı versiyonlar ve özel üretim modeller ile doludur. Ancak Lotus, 2021’nin sonlarında yepyeni bir modeli duyurmayı planladığı için, Sport 220 veya Cup 250’nin aerodinamik olarak şimdilik 2 farklı model sundu. ikincisi, günlük sürüş yerine ekstra bastırma kuvveti isteyenler ve yol üzerinde hassasiyete değer verenler için muhtemelen daha uygundur.

Hem süper şarjlı Sport 220 hem de Cup 250, standart olarak Toyota kaynaklı 1.8 litrelik bir motorla donatılmıştır. Bir spor otomobile takılan en rafine, güçlü veya son derece etkileyici motor değildir. Ancak pistte gazlamak için bir tonun altında olan, performans veya heyecandan eksik bırakmayan super otomobillerdir.

Lotus Elise ilk olarak 1996’da tanıtıldı ve Lotus otomobillerinin temsil ettiği her şeyi temsil etmeye başladı. Hafif, sade, çevik ve iletişimsel olması onu yoldaki en iyi yol tutuşlu araçlardan biri yapıyor. Yine de tüm bu performans ve keskin kullanım pratiklik, konfor ve zarafet pahasına gelir.

Çok yönlü bir araç olarak Elise Sport 220’nin tercih edilmesi gereken bir araç olduğunu öneriyoruz. Ancak rekabetçi bir ruh iseniz ve kaslarınızı yolda esnetmeyi seviyorsanız, o zaman Cup versiyonu sizi cezbedebilir.

Elise motor seçenekleri, performans ve sürüş

elise

Lotus Elise, en iyi sürücü arabalarından biri olmaya devam ediyor.

Lotus Elise, iki ayar durumuna sahiptir. 1.8 litrelik, dört silindirli bir motorla sunuluyor. Sport 220 217 bg sunarken, Cup 250 243 bg ile kendisi için daha güçlü bir durum oluşturuyor. Her ikisi de 184 lb ft’de aynı tork rakamlarına sahiptir. Ancak Cup 250, devir aralığını düşürerek çekme gücünü geliştirir. 0-62mph’den hızlanma sırasıyla 4.6 saniye ve 4.3 saniye sürüyor ve çift, altı ileri manuel şanzıman aracılığıyla 145mph ve 150mph gibi yüksek hızlara çıkıyor. Elise aynı zamanda hidrolik direksiyonu olmayan yoldaki birkaç arabadan biridir. bu da olağanüstü bir doğruluk ve direksiyonda bir miktar his ile sonuçlanır.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

elise

Elise alçak, kompakt ve şıktır. Görünümü ve tasarımı yıllar içinde incelikli bir şekilde güncellendi ve şimdi far kümelerinde LED gündüz farları, yeniden tasarlanmış arka lambalar ve her şeyi tazelemek için yeni bir ön istiridye paneli bulunuyor.

Her modelde iç mekan göze hitap ediyor. Yapı kalitesi biraz daha iyi olmakla işe yarayabilir. Sport 220, kumaş spor koltuklar, deri kaplı direksiyon simidi ve 16 inç ön / 17 inç arka döküm alaşım jantlar getirirken, Cup 250 Alcantara iç kaplama, karbon fiber spor koltuklar ve hafif dövme alaşım jantlar ekliyor. Klima, Bluetooth ve iPod bağlantısı, geliştirilmiş ses yalıtımı ve metalik boya ile isteğe bağlı donanım listesi çok geniştir.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here