Aston Martin Rapide S (2013-2018) İncelemesi

Aston Martin Rapide S, büyük coupe’lerinin özünü aldı ve karışıma bir parça pratiklik kattı. DB9 ile aynı platformu kullandı. Fazladan bir çift kapı yerleştirmek için 250 mm uzatıldı. Genişletilmiş tavan hattı ise bagaj kapısına doğru inceltildi.

Rapide S’den önce, Aston Martin Rapide olarak adlandırılıyordu. Yeni S, 550bhp motor ile geldi. Rapide’den Rapide S’e geçişte, daha cesur bir ön ızgara ve biraz daha büyük bir arka spoyler de dahil olmak üzere hafif bir stil güncellemesi oldu. 2014’ün sonlarında yenilenen model, yeni bir isteğe bağlı Diavalo Kırmızısı boya rengi ve bazı yeni alaşım jant tasarımlarıyla geldi.

rapide s

Rapide S motor seçenekleri, performans ve sürüş

Aston Martin Rapide S adının hakkını veriyor ve göründüğü kadar hızlıdır. 6.0 litrelik V12 motoru, Rapide S görünümünde 550bhp’ye (2014 sonundan sonra yenilenen otomobiller için 552bhp) yükseltildi. Bu da Rapide S’i 4,9 saniyede 0-62mph’den ve 190mph’lik en yüksek hıza çıkarmak için yeterlidir.

Sekiz vitesli şanzıman ile bu rakamlar 203 mil ve 4,4 saniyeye çıktı. Touchtronic altı vitesli otomatik şanzıman, son çift kavramalı sistemler kadar hızlı ya da kapsayıcı değil, ancak daha sonra tanıtılan sekiz vitesliden çok daha iyidir.

rapide s

İç mekan, tasarım ve teknoloji

Özgün enstrümanlar, devasa bir orta konsol ve ahşap ve deri döşemeler gibi geleneksel Aston Martin özellikleriyle donatılmıştır. Bir eleştirimiz olsaydı, uydu navigasyon için ayrılmış büyük renkli sistem küçük monokrom ekranda görüntülendiği için bilgi-eğlence sisteminin çalıştırılması gerçekten zordur. 2014 sonundaki yenilemeden sonra otomobiller, koltuklar için çift tonlu deriler gibi bazı yeni iç mekan seçenekleriyle geldi.

rapide s

Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

Genel hatchback standartlarına göre, arka alan dar ve 317 litrelik bagaj oldukça mütevazı. Ancak bu kadar tarz, performans ve marka çekiciliğine sahip bir otomobil için Rapide başka bir seviyededir. Daha ucuz olan Porsche Panamera, daha büyük arka bacak mesafesi sağlasa da, Rapide S kadar geniş ve ferah değildir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here