Aston Martin, DBX ve Valkyrie dahil otomobillerini yeniliyor. Aston’un yeni CEO’su Tobias Moers, niş otomobil üreticisini şekillendiriyor. Lamborghini Urus’u tahttan indirmeye yönelik inandırıcı bir tehdit de dahil olmak üzere planladığı her şey için okumaya devam edin.

Aston Martin CEO’su Tobias Moers, gelecekteki eklenti süper otomobillerin bir zamanlar başkanlığını yaptığı şirket tarafından yapılan AMG V-8’lere geçeceğini söyledi. Ardından yüksek performanslı bir DBX ve bir plug-in hybrid geliştirme aşamasında olduklarını belirtti.
Valkyrie teslimatları ise bu yıl başlayacak ve daha da aşırı sadece bir pist versiyonu planlanıyor.

Aston Martin CEO’su Moers, DBX ve Valkyrie Dahil Markanın Otomobillerini Yeniliyor

Aston Martin CEO’su Tobias Moers, yüksek performanslı versiyonun 2022’de gelmeden önce farklı bir DBX varyantının bu yıl piyasaya çıkacağını doğruladı. Bu yeni DBX modelinin aynı süper şarjlı 3.0 litrelik sıralı altı motoru kullanması olası. Ayrıca Mercedes-AMG 53 modellerinde bulunan 48 voltluk bir hibrit sistem olacak.

Tobias Moers geçen Ağustos ayında Aston Martin’in CEO’su oldu. AMG’nin eski patronu olan Moers’in krizden etkilenen spor otomobil üreticisinde radikal değişiklikler yapacağına şüphe yoktu. Bunun ilk kısmı, Aston’un konumunu stabilize etmek, satılmamış envanteri azaltmak ve üretim sürecini düzene sokmaktı. Şu anda devam etmekte olan ikincisi, İngiliz üreticinin gelecekteki model stratejisinde bazı radikal değişiklikleri içeriyor.

Aston Martin, DBX ve Valkyrie Dahil Otomobillerini Yeniliyor
Aston Martin Valhalla

Aston, şirketin kendi mühendisliğini yapacağı hibritleştirilmiş bir V-6 motorunu kullanacak olan Valhalla ve Vanquish adlı iki tamamen yeni ortadan motorlu süper otomobil geliştirmeye başlamıştı. Mühendisler bu yeni motoru şimdi iptal etti. Ve Moers, geliştirmenin henüz neden başlamadığını bulmak için geldiğini söyledi. Bu hafta Aston’un Gaydon, İngiltere’deki genel merkezindeki röportaj sırasında, “O motor çalışmaya hazır olsaydı. Onunla gitmekten mutlu olurdum” dedi. Ardından “ama burada değil ve ne yazık ki sadece konsept aşamasında.” sözlerini ekledi.

Aston Martin Otomobillerinde Motor Geliştirmesi

Bunun yerine Tobias Moers, hem Valhalla hem de Vanquish’in AMG kaynaklı V-8 motorları kullanacağını doğruladı. Ancak bunlar şirketin şu anda Vantage, DB11 ve DBX’te kullandığı müşteriye özel motorlardan önemli ölçüde farklı olacak. Ayrıca Aston Martin, şirketin gereksinimlerine göre etkili bir üretim şekli uygulayacak.

Moers, “AMG’nin V-8 araç kutusundan Valhalla için ısmarlama bir motor oluşturacağız ve Vanquish bir tane daha alacak.” dedi. “Önemli değişiklikler yapabileceğiz, eskisinden çok daha fazla. Örneğin bir Black Series motorunu [düz düzlem kranklı olan] alıp ortadan motorlu bir arabaya koyamazsınız. Değiştirmeniz gerekiyor ve bunu kendimiz yapacağız.” dedi.

Moers’e göre V-8 motorları, Aston’un kendi tasarlayıp mühendisliğini yapacağı ve Mercedes’ten gelmeyecek bir plug-in hibrit sistemle entegre edilecek. Moers, “Elektrik tahrikli bir ön aks o zamana kadar bu segmentte standart olacak. Bu yüzden bunu kendimiz yaratmamız gerekecek” dedi. Ve “aynı zamanda elektrifikasyon yapabilen bir vites kutusu.” olacağını söyledi.

Aston Martin, DBX ve Valkyrie Dahil Otomobillerini Yeniliyor
Aston Martin DBX İç Mekan

Aracın her iki ucuna da elektrik desteği eklemek, Ferrari SF90 Stradale’inkine benzer ve McLaren Artura’nınkinden daha gelişmiş bir yerleşim düzenine işaret ediyor. Ancak pazara göre biraz geride.

Aston Martin Valkyrie ve AMG Project One

Aston Martin’e gelmeden önce Tobias Moers, büyük ölçüde, bozulmuş bir Formula 1 motoruna sahip olan AMG Project One’dan büyük ölçüde sorumluydu. Dünyada her iki arabanın da prototip versiyonlarını kullanan tek kişidir. Ve onları karşılaştırmak için benzersiz bir konuma sahiptir. Moers, “Onlar rakip değiller, tamamen farklı arabalar” dedi. Ayrıca, “Valkyrie, araba açısından bakıldığında, gerçekten bir araba değil; iki koltuklu bir Formula 1 deneyimi. Project One, normal, standart bir araca çok daha yakın. Ancak çok özel olarak tasarlanmış bir güç aktarma organına sahip.” dedi.

Moers, bu yıl müşterilere ulaşacak olan Valkyrie’yi teslim etmek için daha fazla Aston Martin mühendislik kaynağı ayırdığını söyledi. Hiper otomobilin üretimi, şirketin üretim faaliyetlerinin çarpıcı bir şekilde basitleştirildi. Ayrıca bunun bir parçası olarak Aston’un Gaydon fabrikasına da taşındı. Önceki plan, onu farklı bir tesiste inşa etmekti. Şirket içindekiler, önerilen AMR Pro’nun yalnızca izlenebilir sürümünün de yeniden tasarlandığını söylüyor. Tobias Moers, Valkyrie’nin Cosworth yapımı doğal emişli V-12 motoru için başka olasılıkları da itiraf etti. Moers, “Bir araç için çok büyük bir yatırım. Bununla başka neler yapabileceğimiz konusunda yaratıcı olmaya çalışıyorum.” dedi.

İkinci El Aston Marton İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here