2019 BMW Z4 İncelemesi

2019 BMW Z4 , eskiyen tasarımına kıyasla çok yakışıklı geldi. Ancak, bu kadar yeniliğe rağmen, mükemmel değil; Bir Porsche 718 Boxster veya bir Alpine A110 kadar eğlence hissetmeniz için çok ağır olan 2019 model BMW Z4, bu segmentte gerçekten çok önemli olan heyecan veya duygudan yoksundur.

Yine de bu kadar kötü değil, çünkü bu sektör zaten çok sayıda seçenek sunuyor. BMW, bir kriter olarak Porsche’yi seçmiş olsa da, sabit tavanlı Alpine A110 veya Audi TT Roadster daha iyi bir seçenek mi? Siz karar verin.

2019 BMW Z4

Yeni Z4’ün,  Toyota’nın iki kapılı spor otomobili yorumlaması nedeniyle Supra adını yeniden canlandırmasıyla tanındı. Ancak aslında ikisi arasında paylaşılan çok az bileşen var; BMW kaynaklı motor ve ZF otomatik şanzıman gibi oldukça kısa bir listeden oluşturuyor.

Z4 Tamamen Yenilendi

Z4’ün şasisi tamamen yenilendi. Süspansiyonda (M40i’de standart ayarlanabilir amortisörlere sahip) kapsamlı alüminyum kullanımı ve dar dönüşlerde çekişe yardımcı olmak için elektronik bir diferansiyel var. 2.470 mm dingil mesafesi, Boxster’ınkinden 5 mm daha kısadıdır.

2019 BMW Z4

Bir BMW’den beklediğiniz gibi, Z4 mükemmel 50:50 ağırlık dağılımı sunar ve ağırlık merkezi eskisinden çok daha düşüktür. Bu kısmen çatı sayesinde olur; Daha hafif bir kumaş kapakla değiştirilen eski otomobilin katlanır metal tasarımı gitti. Yalnızca 10 saniyede ve 50 km / saate varan hızlarda açılır ve kapanır ve ayrıca önyükleme alanını yüzde 50 artırarak etkileyici bir 281 litreye çıkarmaya yardımcı olundu.

M40i, M240i’de bulunan 3.0 litrelik çift turbo sıralı altı motoru kullanıyor. Z4’ün 4,6 saniyede 0-100 km / s hıza ulaşmasına yardımcı olur ki bu da bir Boxster S ile aynıdır.

2019 BMW Z4

Vites kutusunda olduğu gibi, Z4’ün şasisi de etkileyicidir; dönüşü jilet keskinliğindedir ve ön kısımda önden savrulma yoktur. Boxster’ın gülünç derecede yüksek standartlarına karşın, BMW iki konuda yetersiz kalıyor. Önce direksiyon. Kesin olsa da, hissiyatı biraz düşüktür. Bu nedenle, altınızda neler olup bittiğine dair gerçek geri bildirim almak yerine, yalnızca arabayı bir yol boyunca hedeflemiş olursunuz.

İkinci konu ağırlıktır. Z4, tartıyı 1.535 kg’da kaldırır. PDK donanımlı bir 718 Boxster S’den 150 kg daha fazladır. Alpine A110, yalnızca 1.080 kg ağırlığındadır. BMW’nin şasisi ne kadar başarılı olursa olsun, ağırlığı gizlemek imkansızdır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here