Hasarlı Araç Onarımı Nasıl Gerçekleşir?

0
2624

Hasarlı Araç Onarımı Nasıl Gerçekleşir?

Pandemi sebebiyle otomobil fiyatlarındaki artış, birçok kişiyi hasarlı araçlara yönlendirmiştir. Yanlış duymadınız özellikle son zamanlarda birçok kişi, hasarlı araç alıp tamir ettirip günlük hayatta kullanacağı araca sahip oluyor. Hasarlı olarak satın alınan araçların kaporta onarımı, sonrasında da boya işlemi gerçekleşerek binilecek hale gelmektedir. Bu şekilde çok daha uygun fiyata araç sahibi olunabiliyor. Bu yazımızda sizlere; hasarlı araç onarımı nasıl gerçekleşir? Sorusunu cevaplayacağız.

Alacağınız Araç Çok Önemli

Hasarlı bir araç satın almak istiyorsanız öncelikli olarak yapmanız gereken, yedek parça sıkıntısı olmayan bir araç satın almaktır. Doğal olarak yedek parça ihtiyacınız olacak yedek parçası bulunmayan veya zor bulunan bir araç almak sizi bir hayli yoracaktır. Alacağınız araç için bir maliyet hesabı yapmalısınız. Aksi halde daha uyguna mâl etmeyeceğiniz bir araç ile uğraşmanız anlamsız. Alacağınız aracın toplanabilir bir araç olması gerekir. Peki bu araçların onarımı nasıl gerçekleşir?

Hasarlı Araç

Hasarlı Araç Onarımı Nasıl Gerçekleşir?

Aracınızı satın aldınız. Bu durumda ilk yapmanız gereken, aracı kaportacıya götürmek olacaktır. Kaportacı, aracı inceler ve yedek parça listesi hazırlar. Aracın döşemeleri sökülür. Kaporta işlemi başlar ve kaportanın onarımı gerçekleşir. Alınan yedek parçalar yerlerine montajlanarak aracın kaportasındaki ince ayarlar yapılır. Sonrasında ise bazı parçalar sökülür ve araç boyacıya verilir. Boyacı aracı macunlar. Macunun tesfiyesi yapılır. Tesfiye sonrasında astar atılır. Astar sonrasında yoklama macunu çekilir ve araç boyanır. Boya sonrası pasta cila uygulaması yapılır. Araç toparlanır. Detaylı bir temizlik sonrasında; araç teslim alınır.

Hasarlı Araç

Aracın ilk alındığı hali ve tüm yapım aşamaları fotoğraflanmalıdır. Bunun sebebi ilerde bir gün aracı satmaya karar verdiğinizde aracı satın alacak olan kişiye göstermektir. Araca detaylı bir expertiz raporu çıkartmak da satacağınız zaman lazım olacaktır.

Hasarlı Araçlar Güvenilir mi?

Birçok kişi hasar almış ve onarılmış araçları güvensiz bulurlar. Bu noktada aracın hasar aldığı nokta ve yapılan işçilik çok önemlidir. Kötü yapılan bir araç zamanla kopabilir. Ancak kaportacınız işini hakkıyla yaparsa güvenli bir şekilde yolculuk yapabilirsiniz.

Hasarlı Araçlar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here