Jaguar XE P250 R-Dynamic 2021 İnceleme yazımızla karşınızdayız. Konforlu ve etkileyici bir kompakt sedan arıyorsanız onu buldunuz. BMW, Mercedes ve AUDİ gibi modeller kendisine aşık eder. Ancak yeni güncelleme ile gelen Jaguar XE P250 R-Dynamic bu otomobiller arasında o aşkın kör gözünü açacaktır.

Jaguar XE P250 R-Dynamic

Jaguar 2025 yılında tamamen elektrikli olacağını açıklamıştı. Elektrikli otomobiller tasarım anlamında bazı radikal değişikliklere uğrayabiliyor. Yani bu etkileyici tasarımın izleri gelecekte kaybolmaya doğru gidecektir. Baktığımız Jaguar XE P250 R-Dynamic’in detaylarını inceleyelim.

Jaguar XE P250 R-Dynamic Nasıl Bir Otomobil ?

Gövde tasarımı olarak heybeti ile alman markalarına ve diğer sektör güçlülerine göz dağı veren otomobil jaguarın o eşsiz kısık far tasarımı ile bunu pekiştiriyor. Otomobil XE’nin  güncel versiyonu olarak yeniden tasarlanıp ortaya çıktı.

Jaguar XE P250 R-Dynamic

Otomobilde yapılan değişikler arasında Land Rover’da kullanılan Pivi Pro bilgi eğlence sistemi mevcut. Araçta tıpkı güncellenmiş XF ve F-pace modelinde olduğu gibi büyük ve parlak bir ekran yok. Daha minimalist tasarlanan ekran etkileyici grafikler, sezgisel ve duyarlı bir menü arayüzüne sahip. İlk XE modelinde ortalama yakıt tüketim seviyesi 25.5L’ydi. Bu yüksek yakıt tüketimi otomobilin olumsuz özelliklerinden biriydi. Jaguar bunu düzeltmek için yeni bir 201bhp 48V hafif hibrit dizel motor tasarladı.

Bu eklemeler aracın kimyasını değiştirecek nitelikte değil. Ancak Yeni motor seçeneği arkadan itişli P250 247 beygir turbo benzinli, ondan daha az güçlü D200 hafif hibrit dizel son olarak AWD çekişli P300  296 beygir motor seçenekleri arasında sivriliyor. Güncellenmiş 201bhp 48V hafif hibrit dizel motor seçeneği muhtemelen XE sahiplerinin tercih edeceği ilk motor seçeneği olacaktır.  Tüm araçlar hassas, pürüzsüz ve konforlu vites geçişleri sağlayan 8 ileri ZF otomatik şanzıman ile destekleniyor.

Jaguar XE P250 R-Dynamic

P250 motorunda yakıt tüketim değerleri 5.2l/100km, P300 motorunda ise 6.7l/100km olarak ölçülmüştür.

Jaguar XE P250 R-Dynamic modelinde iç kabinde uçuk bir teknoloji yok. Ancak iç kabin gayet lüks bir şekilde tasarlanmış.  Araç giriş seviyesi bir otomobil olmasına rağmen kaliteli deri koltuklar ve konsol döşemeleri, bunun yanı sıra elektronik ayar kontrolleri LED, farlar, arka görüş kamerası ve diğer elektronik asistanlara sahip.

Jaguar XE P250 R-Dynamic

Satın Alınmaya Değer Mi?

Yeni Jaguar XE P250 R-Dynamic’in direksiyon ve yol tutuş dengesindeki zarafet, sürüş deneyimini benzersiz yapıyor. Etkileyici gövde tasarımı ve iç kabinde yer alan şık görünüm aracı benzersiz kılıyor. Alman markaları ile aranız kötüyse Jaguar XE P250 R-Dynamic iyi bir alternatif olacaktır.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here