Iron Man’in Garajındaki Arabaları İle Tanışalım. Iron Man’a hayat veren ve milyarder bir playboy rolünün yanında etkileyici bir süper kahraman yatan Tony Stark’ın garajındaki arabaları inceleyeceğiz. Film 2008 yılında vizyona girmişti. Tony Stark gibi bir adam o dönem için hangi araçları garajında bulunduruyordu hiç merak ettiniz mi? Filmi izleyenler bilirler ancak arabaların unutulma ihtimalini de göz önünde bulundurarak tekrar gün yüzüne çıkaralım istedik. İsterseniz vakit kaybetmeden listenin ilk aracına geçelim.

1932 Ford Flathead Roadster

Yenilikçi ve modern bir milyarder olan Tony Stark tarihin tozlu galerilerinde bulunan 1932 model bir Ford Flathead Roadster’ı kendi garajında da sergilemekten memnuniyet duyuyor. Aslında bu aracın Tony Stark garajında bulunma nedeni filmin yönetmeni Jon Favreau’nun Tony Stark’ın 1932 Ford Flathead Roadster’i tamir ederken sahnelenmesinin iyi olacağını düşünmesiydi. Araçta çoğunlukla çelik ve fiberglas mevcut. Motor gücü ise V8 ile 85 hp güç 1500rpm ile 140Nm tork üretiyor.

1967 Shelby Cobra

Yine eskilerden bir araç ile devam ediyoruz. İron Man’in garajındaki arabaları arasında en etkileyici tasarıma sahip otomobillerden biri olan 1967 Shelby Cobra filmde kötü bir sahne ile hatırlanıyor. Stark test uçuşu sırasında yanlış hedef ateşlemesi ile Cobrayı hasara uğratmıştı. Tony Stark’ın sakarlığı ile hezeyana uğrayan Shellby Cobra klasik otomobil tutkunlarını üzmüştü. Filmde yer alan araç 7 litrelik 427 Hp V8 motorda oluşuyor. 0-100’ü sadece 4.5 saniye. Aracın genel gövde yapısı alüminyumdan alışıyor.

Saleen S7

Iron Man’in Garajındaki Arabaları arasında yer alan Saleen S7 filmde aktif olarak çok görünmese de diğer arabalar arasında tasarımı ile dikkat çekiyor. Saleen S7’nin parlak turuncu rengi, düşük eğimleri ve etkileyici kıvrımlarına kayıtsız kalmak pek mümkün görünmüyor. Bu arada Saleen S7 Cobra’nın maruz kaldığı kazadan kıl payı kurtulan bir otomobil. Milyarder playboy Tony Stark’ın 2000-2004 yılları arasında en etkileyici otomobillerden birine sahip olması şaşırtıcı değil. Bu etkileyici el yapımı otomobil 0-100 km arasına 2.8 saniyede çıkabiliyor. Büyük çoğunluğu alüminyumdan oluşan ve bazı bölgelerinde kompozit kullanılan otomobil 7 litrelik 750 Hp V8 motora sahip. Saleen S7’nin şimdilerde değeri 580.000 dolar.

2008 Audi R8

Listemizin sonlarına yaklaşırken daha tanıdık bir otomobille devam ediyoruz. Audi R8 ünlü otomobil şirketinin en simgesel otomobillerinde biridir. Işıklı motor muhafazası ile çok şık görünen araç bu ışıklandırma ile Tony Stark’ın göğsünden parlayan çemberi hatırlatıyor.

Tony Stark bu arabayı filmde sıklıkla kullanıyor. Günlük kullanım için tercih ettiği Audi R8 saatte 300km/s hıza ulaşabiliyor. Alman mühendislerinin gövde gösterisi yapması o dönem için beklenen bir şeydi. Motor kaputunun altında 420 Hp 4.2 litrelik V8 motor mevcut. 100km/s hıza 4.6 saniyede ulaşan otomobil gövde panellerinde Alüminyum ve magnezyum içeriyor. Sırada günümüzde fırtına gibi esen bir şirketin otomobili var. Tesla!

Tesla Roadster

Tesla’yı günümüz itibariyle yeni yeni tanıyanlar 2008 yılında çekilen bir gilmin içinde Tesla ürün gamından bir otomobil bulundurmasına şaşırabilirler. Ancak bilinenin aksine aksine Tesla yeni bir şirket değil 2003 yılında kurulmuş bir şirkettir. Teslanın o dönemler amacı şirketi erken benimseyenleri hedefleyen premium bir spor otomobille başlamaktı. Daha sonra sedanlar ve uygun fiyatlı kompaktlar da dahil olmak üzere daha yaygın araçlara geçmekti. Hedefine ulaştığını gördüğümüz otomobil Iron Man’in garajındaki arabaları listemizde yer aldı.

Film çekilirken Tesla Roadster elektrikli otomobil olarak o dönemler türünün tek örneğiydi. Buna rağmen Tony Stark’ın garajında bulunuyordu. Tesla sahip olduğu vizyon gereği Roadster modelini lityum iyon pillerdeki teknoloji için satın almış olmalı. Tony Stark’ın garajında bulunan Tesla Roadster 248 Hp (185kW) elektrik motoruna sahip. 100km/s hıza 4 saniyenin altında ulayabiliyor. 350 km menzil içinse sadece 3.5 saat şarj olması yeterli.

İşte Tony Stark’ın ilk filminde yer alan ve ilk izlediğimiz hayranlıkla baktığımız bu müthiş otomobilleri inceledik. Peki en çok hangi otomobil ilginizi çekti. Yorumlarınız bizim için değerli. Bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Iron Man’in Garajındaki Arabaları listemiz sona erdi. Bir sonraki Iron Man’in Garajındaki Arabaları listemizde görüşmek dileğiyle.

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here