En İyi 5 Premium Elektrikli Araç Hangileridir?

0
1960

Elektrikli araçların pazarı günden güne büyürken premium elektrikli araç pazarından da aynı ivmeyi bekleyebiliriz. Geleneksel araç üreticileri de bu pazardan pay almak ve kendini kanıtlamak için elektrikli araçlar geliştiriyor.

Premium araç markaları da artık bu segmentin büyük oyuncularından. Hem lüks hem performans arayışında olanlara oldukça iyi seçenekler sunuyorlar. Biz de bu seçeneklerden bir kısmını sizler için derledik.

1- Porsche Taycan

Porsche elektrikli otomobil pazarına kendine yakışır bir şekilde girdi. Konseptinin tanıldığı günlerden beri büyük heyecanla beklenen Taycan, mevcut Panamera modelinden biraz daha küçük olan bir grand tourer.

Taycan’ın en iyi modeli olan Turbo S yaklaşık 750 HP güce sahip ve performansıyla göz dolduruyor. Elektrikli bir araç olmasına rağmen içten yanmalı Porsche’lere benzer bir kullanım hissiyatı var. Direksiyon tepkileri, yol tutuşu konusunda kullanıcılarını oldukça tatmin ediyor.

Taycan Turbo S modeli 450 km’lik bir menzile sahip. Aynı zamanda isterseniz daha güçsüz ve daha az menzile sahip modellerini de tercih edebiliyorsunuz.

2-Mercedes EQC

Mercedes EQC 400, teknolojisiyle ve iç tasarımıyla piyasaya oldukça güçlü giriş yaptı. GLC ile ortak platformu taşayan EQC, 402 HP güce ve 420 km menzile sahip olan model günlük yaşamda rahatlıkla kullanılabilir.

3-Jaguar I-Pace

Geleneksel otomobil üreticilerin Tesla‘ya rakip ilk lüks elektrikli aracı olan Jaguar I-Pace, sürüş dinamikleri ve kalite algısı yüksek bir iç mekan ile göze çarpıyor.  Gücünü 200 HP’lik iki farklı elektrikli motorundan alan I-Pace 350 km menziliyle rakiplerinin biraz gerisinde kalıyor.

4-Tesla Model S

Dünyayı elektrikli bir sedanının, içten yanmalı sedana uygun bir alternatif olabileceğine ikna eden bu otomobil listenin en önemli oyuncularından. En güçlü modeli satın alınan Tesla Model S bir süper-sedan seviyesinde hızlanabilir ve oldukça iyi bir sürüş keyfi sunar.

Tüm modellerinde aracın tam ortasında konumlandırılmış devasa bir bilgi-eğlence ekranı bulunur. Çıktığı dönemlerde büyük bir ilgiyle karşılaşan bu otomobil aynı zamanda 7 kişi de kullanılabilir.

5- Audi E-Tron Quattro

Firmanın mevcut Q5 ve Q7 modellerinin arasında bir boyuta sahip olan E-Tron Quattro, Audi‘nin elektrikli araçlara giriş modeli diyebiliriz. Yaklaşık 420 km menzile sahip olan bu araç 402 HP gücünde. Otomobil diğer premium elektrikli araçlar kadar kaliteli bir iç dizayna sahip.

İkinci El Elektrikli Araçlar

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here