Honda Hibrit Araçlar İçin de Teşvik İstedi

0
1644
honda hibrit

Avrupa pazarında elektrikli araçlar için günden güne teşvik paketleri artarken hibrit araçların daha az önemsendiği görülebilir. Honda, Birleşik Krallık hükümetini sadece elektrikli arabalara olan odağını azaltmaya ve hibrit modellerin oynadığı önemli rolü de kabul etmeye çağırdı.

Honda Avrupa’nın Kıdemli Başkan Yardımcısı Ian Howells, Birleşik Krallık hükümetinin 2050 yılına kadar karbon salınımı azaltması için “çok yönlü bir yaklaşım” belirlemesinin gerekli olduğunu söyledi.

Howells, “CO2 salınımını azaltmayı hızlı ve etkili bir hale getirmek için çeşitli teknolojilerin kullanılmasını ve bu teknolojilere kolay erişilebilmesinin gerekli olduğunu vurguladı.

Ayrıca, Honda’nın küresel olarak karbon salınımını azaltma niyetinin, pazarın geniş bir yelpazesinde seçeneklerin mevcut olmasını sağlamak için tamamen elektrikli modeller, hibritler veya hidrojen yakıtı kullanan araçların da kullanılması gerekiyor.

Honda: Elektrikli Araçlar Sihirli Değnek Değil

Howells, saf elektrikli araçların bu yaklaşımda tüketicilere önemli faydalar sağlayacak “önemli bir rol” oynayacağını kabul ediyor. Fakat tamamen elektrikli araçların “sihirli değnek olmadığını” da iddia ediyor.

Satın alınabilirlik, altyapı ve teknoloji sınırlamaları gibi zorluklar, hükümetin 2035 yılına kadar içten yanmalı motorları tamamen değiştirmek için yalnızca elektrikli araçlara güvenemeyeceği anlamına geliyor. Yalnızca pahalı elektrikli arabalara dayanan bir yaklaşım, sürüşü yalnızca zenginlere tanınan bir ayrıcalığa dönüştürüyor.

Elektrikli araçlar için yeterli hammadde yok.

Howells, küresel kobalt tedariğinde yaşanan sıkıntılara atıfta bulunarak tamamen elektrikli arabalara tam geçiş için yeterli hammadde olmadığını iddia ediyor. Ayrıca, lityum iyon pil teknolojisinin güç ve performans sınırlarına ulaştığını da ekliyor.

Honda E

Honda kısa süre önce, 200 km menzile sahip olan ilk elektrikli seri üretim otomobili E’yi piyasaya sürdü. Bununla birlikte, firma aynı zamanda hibrit otomobillerde de geniş bir yelpazeye sahip.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here