2021 DBA Mini Remastered Oselli Edition

0
685
DBA Mini

Bu Mini Remastered Oselli Edition son derece pahalı şekilde yeniden tasarlanmış. 60ların simgesi ve aynı zamanda bir cep roketidir.

DBA Oselli Edition bir Mini cüzdanınızı 140.000 dolar kadar hafifletebilir. Evet doğru okudunuz. Sınırlı sayıda üretilen bu küçük cep roketi, 2021 Mini John Cooper Works GP’den üç kat daha pahalıya mal oluyor.

DBA Kimdir? Mini Remastered Oselli Versiyonu Nedir?

DBA, 2013 yılında kurulan ve 2014 yılında ilk arabası olan Speedback GT’yi piyasaya süren David Brown Automotive’in kısaltmasıdır.

DBA’nın ikinci arabası, Mini Remastered, 2017’de piyasaya sürüldü. Adından da anlaşılacağı gibi bu 1959’da piyasaya sürülen ve sonraki 41 yıl boyunca sadece küçük değişikliklerle düzenlenen Alec Issnigonis tarafından tasarlanan Mini’nin yeniden düzenlenmiş bir versiyonudur. İç mekanda şatafatlı deri sütunlar hatta 7.0 inç dokunmatik ekranlı modern bir multimedya sistemi bulunuyor.

Oselli

Fiyatlar dudak uçuklatıyor. 100.000 dolarlık başlangıç fiyatının üzerine vergi ekleniyor. Buna rağmen DBA, Amerika Birleşik Devletlerine dört örneğin gönderildiğini söylüyor.

2019’da duyurulan Oselli sürümü, orijinal Mini’nin 60. Yıl dönümünü kutlamak için yaratıldı. Ancak küresel salgın kutlamanın önüne geçerek otomobilin lansmanını geciktirdi. Yalnızca 60 adet üretilecek Mini’nin İngiliz Beyazı, Karbon Grisi ile desenler, Rekabet Kırmızısı, Kraliyet Mavisi ve Miras Yeşili renk seçenekleri mevcut.

Oselli

Oselli, Mini Remastered Oselli Edition’ın kalbinde yer alan 1.450cc A serisi motoru tasarladı ve geliştirdi. Diğer mekanik değişiklikler arasında orijinal dört vitesli karterde bulunan beş vitesli şanzıman ve sınırlı kaymalı diferansiyel de bulunuyor.

Oselli Edition’ın iç tasarımı hala “Klasik İngiliz Cazibesi” yerine 60’ların hafif bir havasına sahip olsa da, yarış arabası şıklığını elden bırakmıyor. Derin bombeli üç kollu direksiyon simidi ve vücudu saran koltuklarda alkantara deri mevcut.

Oselli sürümü yalnızca 125bg’e sahip olabilir , ancak hızlı hissettiriyor. 0-100 hızlanması, beygir gücü kendisinin iki katı olan Mini John Cooper Works GP’den sadece 2.8 saniye daha yavaş.

Mini

Eğer fiyatı bir kenara bırakırsak  “Oselli Edition”, günümüzdeki şaşalı otomobillerden sıkılanların gönlünde taht kurmayı rahatlıkla başarıyor. Hem teknik özellikleri hem de görüntüsü ile koleksiyoncuların yanında günlük kullanıcıya da hitap ediyor.

2. El Mini İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here