Mazda CX-5 sınavını geçti!

mazda cx-5 2021

Japon bir üretici firma olan Mazda, son teknoloji araçlarıyla gündemden düşmüyor. Markanın kompakt SUV sınıfındaki aracı CX-5, 100 bin kilometre dayanıklılık testini tamamlayarak kendini kanıtladı. Test sonucu yapılan açıklamaya göre, 100 bin kilometrelik uzun dönem testinde hiçbir arıza ile karşılaşmadı. Üstelik planlanmamış servis ziyaretiyle bile karşılaşmayarak dayanıklılığını bir kez daha gözler önüne serdi. CX-5, farklı sınıflardan toplam 68 otomobilin yer aldığı uzun dönem dayanıklılık testi sıralamasında, 4’üncü sırada yer alarak en yüksek “A” notuna layık görüldü. Bu yazımızda sizleri Mazda CX-5 fiyat ve özellikleri hakkında bilgilendireceğiz.

Mazda CX-5 Teknik Özellikleri

CX-5’in sahip olduğu özellikler ise aşağıda ki şekilde.

  • 184 beygir gücü
  • 2.2 litrelik dizel Skyactiv D motor
  • 6 ileri otomatik şanzıman kombinasyonu

Bu sahip olduğu özellikler ile teste tabi tutulan CX-5, farklı sınıflardan toplam 68 otomobilin yer aldığı sıralamada 4’üncü sıraya yer aldı.

Alman yayın organı Auto Bild tarafından düzenlenen testin sonuçları ise şu şekilde.

  • Kokpit
  • Yürüyen aksam
  • Şasi
  • Karoser parçalar
  • Motor
  • Şanzıman ya da
  • Direksiyon sisteminde

hiçbir problemin not edilmediği ve aracın uzun test sürecinden hiçbir şekilde etkilenmediği belirtildi.

Keyif Deyince Akla Gelen Mazda CX-5

Daha yüksek standart ve kalite hedefiyle geliştirilmiş özelliklere sahip orta ölçekli SUV Mazda CX-5, size ve yolcularınıza eşit oranda lüks, performans ve sürüş keyfi sunmayı hedefliyor. İnsan odaklı Skyactiv Mühendisliği gelişmiş KODO – Hareketin Ruhu Tasarımı ve gerçek ahşap ve Nappa deriden sofistike iç tasarımla son derece akıcı bir sürüş sunuyor.

Hakimiyetin Güvenli Hali

En son Skyactiv Teknolojisini kullanan Mazda CX-5, yenilikçi G-Vectoring Kontrolü Plus ile çok daha akıcı bir sürüş için karşınızda. Araç, iyileştirilmiş şasisi ile her türlü sürüş durumunda dengeyi daha da artırmak üzere geliştirildi. Kullanım özelliği üst düzeyde kontrol duygusuna yönelik tasarlandı. Üstelik Jinba Ittai olarak adlandırılan otomobil ile bütünleşme hissine yönelik olarak güven verici hale geldi.

İç Tasarımı Saf Lüksü Yansıtıyor

mazda cx-5 iç tasarım

Mazda CX-5 baştan sona sofistike olup, orta boy bir SUV modeli. Tasarımının her detayında lüks ve kalite sunuyor. Bunu da insan odaklı kabin, büyüleyici ahşap panellerinden yumuşak Nappa deri koltukları ile yapıyor. Kesinlikle ayrılmak istemeyeceğiniz bir kabin.

En Büyük Amacı Herkes için Keyif, Güvenlik ve Konfor Sunmak

i-ACTIVSENSE güvenlik teknolojisi

Mazda CX-5, en son ve en gelişmiş i-ACTIVSENSE güvenlik teknolojilerini kullanarak bakışları üzerinde topluyor. Üstelik daha akıcı bir sürüş için iyileştirilmiş süspansiyonu, MZD Connect akıllı telefon bağlantısını ve çarpıcı 19 inç alaşım jantları da içeriyor. Aradığınız şey keyif ise keyfin yeni tanımına hoş geldiniz.

Daha Yüksek Güvenlik ile Birlikte Daha Güvenli bir Sürüş Sunuyor

CX-5 dar alanlar için park sensörleri, daha kolay gece sürüşü için Adaptif Ön Aydınlatma Sistemi (AFS), geri vites sırasında düşük hızlı çarpışmaları önlemeye yardımcı olmak için güçlü LED Ön Farlar ve Akıllı Şehir İçi Fren Desteği (SCBS-R) dahil olmak üzere yükseltilmiş i-ACTIVSENSE özellikleri ile daha fazla güvenlik ve koruma sunuyor.

Mazda CX-5′ bir Çok Ödüle Sahip

Mazda CX-5 ile tasarımı, teknoloji ve kullanım konusunda sürüş deneyimi mükemmel hale getirilmiş. EuroNcap de başta olmak üzere aracın sahip olduğu bir çok ödül var. Yani iddiasını kazandığı ödüllerle kanıtlamış. Fakat yine de bunlarla yetinmiyor. Marka, otomobillerini geliştirmeye devam ediyor. Buna yönelik açıklama olarak da günün sonunda onlar için önemli olanın kullanıcının mutluluğu olduğunu söylüyor.

Son Teknoloji İ-AWD 

mazda cx-5

Geleneksel araçlarda bulunan dört tekerlekten çekiş her zaman yeterli olmayabiliyor. i-ACTIV Dört Tekerlekten Çekiş sistemi, saniyede 200 kez çalışan 27 sensör yardımıyla Mazda CX-5 için en zorlu koşullarda mükemmel yol tutuşu sağlıyor. Sistem yol koşullarını, sıcaklığı, sürücünün fren yapma ve hızlanma şeklini ve diğer faktörleri izleyerek ihtiyaç duyulan çekişi tam ihtiyaç duyulan zamanda sunuyor.

SKYACTIV MOTORLAR

GELECEĞİN MOTORU

GELECEĞİN MOTORU

Mazda’nın yenilikçi ve sorumluluk sahibi motor teknolojisi sayesinde geleceğe güvenle bakmak artık çok daha kolay. Markanın motorları, 2019’da yürürlüğe giren EURO 6d-Temp gibi standartlarla uyumludur. Bu teknoloji standart olarak sunulmaktadır.

Aşağıda ki tabloda Mazda CX-5 fiyat ve donanım seçeneklerini görebilirsiniz.

2.0i SkyActive-G 4×4, Benzin, 160 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
Power Sense 6,6 Lt/100 Km Otomatik 685.280 TL
Power Sense Plus 6,6 Lt/100 Km Otomatik 710.430 TL

 

Uzunluk
4550 cm
 
Genişlik
1840 cm
 
Yükseklik
1680 cm
Kapı Sayısı: 5
Bagaj Hacmi: 506 Lt

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here