MINI Vision Urbanaut Konsepti Tanıtıldı!

0
972
Mını Vision Urbanaut

MINI’nin geçtiğimiz Kasım ayında 3D modellemesini yaparak gösterdiği konsept aracı MINI Vision Urbanaut resmi olarak tanıtıma sunuldu. MINI Vision Urbanaut’un sürülebilen, realistik versiyonu; pürüzsüz ve çıkıntısız yapısıyla beraber şirin tasarımıyla dikkat çekiyor.

Otonom sürüşü destekleyen bu model gelecekte bize araçların içinin nasıl olacağını gösteriyor. Konseptte “Mini Moments” adı verilen üç kişiselleştirme modu bulunuyor. Aracın iç kısmı, o anki ihtiyaçlara göre şekillenebiliyor. Adeta bir oturma odasına dönüşen aracın, pedalları ve direksiyonu gömülerek aracın içinde yer açıyor. İnovatif ve dijital bir vizyonu temsil eden bu otomobil, normalden daha fazla iç alan sağlıyor.

MINI Vision Urbanaut Genel Bakış

Bir MINI için oldukça yüksek, ancak yalnızca 4,46 m uzunluktaki MINI Vision Urbanaut, olası kullanım senaryoları sunmak amacıyla ‘Chill’, ‘Wanderlust’ ve ‘Vibe’ olmak üzere özel olarak yaratılan üç MINI an özelliğini kullanıyor. Chill anı, size arada sırada soluklanma ve biraz ara verme imkanı sağlıyor. Otomobil, yolculuk sırasında bir nevi sığınak, dinlenebileceğiniz bir alan veya çalışabileceğiniz huzurlu bir alan haline geliyor. Gitmek istediğiniz yeri, oraya ulaştığınız anda birkaç basit adımla bir oturma odasına dönüştürmek sizin elinizde.

Mını

MINI Vision Urbanaut Dış Tasarım

MINI Vision Urbanaut, neredeyse hiç ek yeri içermeyen kesintisiz yüzeyi ve normalden farklı rengiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Adeta şeffaf materyaller ile donatılmış yuvarlak bir minivan şeklinde. Tekerlekler, gövdenin dışına taşacak şekilde konumlandırılırken; üzerinde bulunan kısa çıkıntılar, kompakt ve alışılagelmişin dışında bir görünüm sunuyor. Sürücü otomobili kendisi kullanmak istediğinde MINI logosuna parmağıyla dokunarak direksiyonu ve pedalları tekrar ortaya çıkarıyor. Ön tarafta bulunan mini ekran, rotayı ve tehlike uyarılarını gösteriyor. Ön panelde sürüşle ilgili başka hiçbir bilgi yer almıyor. Otomatik sürüş modu başlatıldığında ise direksiyon ve pedallar geri çekilerek sürüş ekranı da ön panelden kayboluyor. Otomobilin dışında ön ve arkadaki ışık şekilleri; otomatik modun etkinleştirildiğini ya da otomobili sürücünün kullandığını bildiriyor.

Mını Vision

MINI Vision Urbanaut İç Tasarım

Projenin en başından beri otomatik sürüş fonksiyonlarıyla birlikte elektrikli bir araç olarak düşünülen Vision Urbanaut’un tasarımında artırılmış gerçeklikten yararlanıldı. Otomobilin iç bölümünü konforlu hale getirmek için yumuşak ve sürdürülebilir çeşitli tekstil ürünleri kullanıldı. Bu konfor hissini artırmak için otomobili kullanmadığınızda ön paneli aşağı kaydırarak bir yatağa dönüştürebilirsiniz. Buna rağmen merkezdeki alan, tamamen açık ve ferah bir şekilde kalıyor.

Mını Vision Urbanaut

MINI Vision Urbanaut, çok farklı şekillerde kullanılabilen geniş bir iç hacim ile birlikte geliyor. Yolcular otomobile yan kısımdaki büyük kayar kapıdan giriş sağlıyorlar. Sürücü veya yolcu kısmında başka kapı bulunmuyor. Oldukça geniş dört kişilik oturma düzeni, aydınlık iç tasarımıyla gerçekten büyüleyici. İki ön koltuk dönecek şekilde tasarlanırken, arkadaki geniş yüzeyli koltukların sırtlıkları manuel olarak katlanabiliyor.

Mını Vision Urbanaut

 

2. El MINI Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here