McLaren 570GT hala süper otomobil pazarında bir öncüdür, ancak bugün markanın hızla öne çıkan bir konuma yükselmesi göz önüne alındığında bunu söylemek garip gelmiyor. McLaren F1 mühendislik harikası olan, hiper otomobil sektörünün temellerini 1990’larda tek başına attığını iddia edebilir, ancak Mclaren’in amacının  ortaya çıkışı ilk kez 2011 yılında MP4-12C’nin gelişiydi.

McLaren 570GT, McLaren’in yarış ekibinden, düşük hacimli hiper otomobillerin yapımcısına dönüşümünde bir kilometre taşı olarak denilebilir. GT’nin önemi, McLaren’in daha çok yol odaklı bir süper arabaya yaptığı ilk, teorik olarak her gün kullanabileceğiniz türden bir model olmasıdır. Porsche’nin yıllardır 911 Turbo’yla ustaca sergilediği bir şey ve McLaren bu pastadan bir parça almak istiyor.

Motorlar, performans ve sürüş

Bu şimdiye kadarki en yol odaklı McLaren olabilir ama yine de bir McLaren ve sonuç olarak yıkıcı bir şekilde yetenekli. McLaren bize 570GT’yi bugüne kadarki en rafine ve lüks arabası olacak şekilde yaptığını söylediğinde, bunun makyajının her yönüne nüfuz eden motor sporlarına sahip bir şirketten geldiğini hatırlamak önemlidir. Tüm motorun gücü için, özellikle devir aralığının üst kademelerinde, bir Ferrari V8 veya Audi V10 ile karşılaştırıldığında biraz keyifsiz. Bununla birlikte, 570GT’yi süper otomobilde çok fazla kilometre yapmak isteyen insanlar için en iyi seçeneklerden biri yapan baştan çıkarıcı bir nitelik karışımıyla hala karşı karşıyayız.

Motorlar

McLaren’in 3,8 litrelik V8’i, 570S’de olduğu gibi burada tamamen aynı şekilde kullanılıyor. Bu, 7,400rpm’de 562bhp ve 5,000rpm’de 600Nm anlamına gelir. Bu aynı zamanda, 3.3s’de 0-60mph, 9.8s’de 0-124mph ve 204mph azami hız için yeterli olan 416bhp güç-ağırlık oranı anlamına gelir.

570GT İç Mekan

Gösterge paneli ile güzel bir şekilde birleşerek, yine McLaren logosuna atıfta bulunan kıvrımlı bir tasarımda havalandırma deliklerini, hoparlörleri, deri ve karbon fiberi birleştiriyorlar. Standart panoramik cam tavan, bol miktarda ışığın içeri girmesine izin vererek ve parlamayla başa çıkmak için yüzde 18’lik bir renk tonuyla birlikte özel bir SSF Ses ve Güneş filmi kaplamasına sahip olarak ortamı iyileştirir.

Sürücünün önünde, tüm önemli sürüş bilgilerini net bir şekilde sunan basit bir dijital okuma var. Harika dokunsal deri ve karbon direksiyondan görülüyor ve büyük vites değiştiricileri de karbon fiberden seçiliyor. Merkezde bilgi-eğlence, uydu navigasyon ve klima kontrolleri için küçük, portre odaklı bir dokunmatik ekran var. Bunun altında şanzıman, çekiş kontrolü ve çeşitli sürüş modları için düğmeler var. Estetik olarak ve yapının kalitesi açısından 570GT’nin iç mekanı çok iyi uygulanmıştır.

570GT Uydu navigasyon, stereo ve bilgi-eğlence

570GT’nin içinde zayıf bir nokta varsa, bu merkezi dokunmatik ekrandır ve daha doğrusu, onu çalıştıran yazılımdır. Menü sistemi uydu navigasyon, telefon eşleştirme, air-con ve diğer sistemler için kontroller barındırır, ancak temel navigasyona alışmak biraz zaman alır.

 

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here