McLaren 600LT, daha sert süspansiyon, sabit arkalıklı yarış koltukları ve bol opsiyon listesi sayesinde temel aldığı 570S’den daha iyi hale geldi. Bu küçük fedakarlıklar ve şaşırtıcı performans, daha da kapsayıcı ve ilgi çekici bir sürüş deneyimi ile ödüllendirildi.

McLaren’in 1.036 beygirlik yeni Speedtail hiper otomobili, çok yüksek liste fiyatı ve şaşırtıcı performans rakamları sayesinde otomotiv basınını ele geçirmişti. Ancak bazıları için şu anda seriye katılan daha da heyecan verici bir model var: Mclaren 600LT.

Bu yeni model , serideki sansasyonel 675LT’yi takip etmektedir. Bu araba 650S süper otomobilin daha odaklı bir versiyonuyken , 600LT daha küçük 570S üzerine inşa edilmiş ve McLaren’in Spor Serisi serisinin en üstünde bulunuyor.

600LT Teknik Özellikleri

İsmi, revizyon sürecinin bir parçası olarak eklenen ekstra güce işaret ediyor. 570S’de 30 beygir güç, koltukların arkasına oturan 3.8 litrelik V8 şimdi toplam 592 beygir güç üretiyor. 600LT, araca daha agresif bir görünüm kazandırmak için birkaç stil ince ayarı bulunmakta.  Dış kısımdaki ana eklemeler karbon fiber tavan, sabit arka kanat, ön ayırıcı ve arka difüzördür.

Özel Pirelli Trofeo R lastikleri, daha güçlü frenler ve süspansiyon ayarlarının tümü 600LT’yi bir pistte daha hızlı hale getirmeye odaklanmıştır. Standart bir 570S’ye göre yaklaşık 100 kg ağırlık tasarrufu, ekstra 30bhp’nin daha da hızlı gitmesine yardımcı olur. Ancak McLaren 570S’nin en çekici özelliklerinden biri, İngiliz yollarında ne kadar iyi çalıştığıydı.

600LT İç Mekan

Derin koltuklara bindiğiniz andan itibaren, 600LT’nin kardeş arabasından daha sert, odaklanmış bir makine olduğuna şüphe yok. Kabini benzerdir, ancak standart olarak air-con, sat-nav ve hatta bir radyo gibi özellikler eksiktir. Bununla birlikte, bu öğeler ekstra olarak mevcuttur ve zaten takılmış bir ekran olduğu için, ağırlık tasarrufu muhtemelen küçük olacaktır.

Performans

V8 motoru, 570S’deki benzer üniteden biraz daha maksatlıdır ve düşük devirlerde daha sert ses çıkarır. Motor hiçbir zaman çok karakterli olmamıştı ve hiçbir yerde bir Porsche 911 GT3’ün yüksek devirli motoru kadar tatlı hissetmiyor.

Yine de çok etkilidir ve çıkardığı gürültü, bir 600LT satın alma konusunda iki kez düşünmenize neden olabilecek tek şeydir; sürüş deneyimiyle ilgili diğer her şey mükemmel. 2.9 saniyenin 0-100 km / s süresi, LT’nin ne kadar hızlı olduğuna dair bir ipucudur, ancak sizi motor güçlendikten sonra ne kadar acımasız hissettireceğine hazırlamaz.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here