McLaren Artura Yüksek Performanslı Hibrit 2021’de Yollarda

0
1206
mclaren artura

İngiliz spor araçları üreticisi McLaren, 2021 yılında yola çıkacak yüksek performanslı bir hibrit araç üzerinde çalışıyor. Bu aracın adı ise McLaren Artura. V6 benzinli tabanlı bir hibrit güç aktarım sistemi kullanılcak. McLaren daha önce hibrit güç aktarma organlarını yalnızca P1 ve Speedtail gibi en üst seviye makinelerde kullanmıştı. Bu model markanın giriş seviyesi olan Sports Serisi içinde olacak ve “şaşırtıcı” performans sunacak.

Firma, ‘Yüksek Performanslı Hibrit’ (HPH) olarak adlandırdığı Artura’yı, 2021 yılının ilk yarısında tanıtmayı planlıyor. Halihazırda bulunan Sports Serisi araçlarda McLaren, güç çıkışına göre isimlendirme kullanıyordu. Bu araçta ise kelime kullanılmış.

McLaren firmasının tarihi hakkındaki yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

McLaren daha öncelerde, her ikisi de motor sporları mirasıyla bağlantılı olan Senna ve Elva gibi yalnızca belirli Ultimate Series modelleri için isimlendirme kullanmıştı. Firma, Artura ismini neden kullandığını ise açıklamadı.

McLaren patronu Mike Flewitt şunları söyledi: “Artura’nın platform mimarisinden ve Yüksek Performanslı Hibrit güç aktarım mekanizmasından dış gövdeye, iç mekana ve son teknoloji sürücü arayüzüne kadar her unsuru tamamen yenilendi. Ayrıca elektrifikasyon alanındaki tüm uzmanlığımızı süper otomobil sınıfına getirmek için süper hafif yarış ve yol arabası teknolojilerinde onlarca yıllık McLaren deneyimini kullandık. ”

mclaren

McLaren, yeni hibrit süper otomobilinin lansmanından önce testin son aşamalarına girdiğini söyledi. Teknik detaylar henüz açığa çıkmamış olsa da, McLaren, “McLaren’in daha büyük kapasiteli V8 motorlarının performans avantajlarını koruduğunu ve iyi bir hızlanma sağlamak için düşük motor hızlarında gelişmiş tork tepkisine sahip olduğunu” iddia ediyor.

McLaren Artura MCLA Platformunu Kullanacak

artura

Artura, yeni McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA) platformunun hibrit için optimize edilmiş bir versiyonu üzerine inşa edilecek. Yeni mimarinin, firmanın hafif şasi teknolojisini de zirveye taşıdığını da zirveye çıkarttığını söylemek gerek. Bu sayede güç aktarımı için gerekli olan pillerin neden olduğu ağırlık azaltılacak.

Yeni hibrit Artura, yakın zamanda piyasaya sürülen GT ile 720S arasında oturacak şekilde tasarlandı. Modelin fiyatı ise henüz belli değil.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here