Efsane McLaren Fabrikası Satışa Çıkarıldı

1
1789
McLaren Fabrikası

Woking’deki McLaren Fabrikası Satılacak

Covid-19 pandemisi hem otomotiv markalarını hem de F1 takımlarını büyük zorluklarla karşı karşıya bıraktı. Bu iki kavramın birleştiği markalardan birisi olan McLaren’in bir süredir ciddi finansal sıkıntılar çektiği biliniyordu. Öyle ki, marka bütçe kısma politikaları çerçevesinde 1500 işçinin işine son verdi. Ancak bu da McLaren için kurtuluş olamadı, marka son çareyi Bahreyn Ulusal Bankası’ndan 150 milyon Sterlin borç almakta buldu. Pandeminin ekonomi üzerindeki etkisinin zamanla azaması, F1 sezonunun da başlamasıyla işler yavaş yavaş yoluna girmeye başladı ancak sürdürülebilir ekonomi için marka şimdi de efsane McLaren Fabrikası binasını satışa çıkarıyor.

Markanın yeni planının bahsedilen fabrika binalarını satıp kiralamak yönünde olduğu konuşuluyor. Bu plana öncülük eden, Mart ayında McLaren Grubu’nun yeni yönetim kurulu başkanı olarak katılan Paul Walsh konuyla alakalı büyük otomobil üreticilerin fabrika binalarına sahip olmasının olağan dışı bir durum olduğunu hatırlattı. Otomotiv sektöründe eldeki parayı binaya yatırmaktansa yeni yatırımlar yapıp büyümeye harcamanın daha mantıklı olduğunu dile getirdi.

“Biz bir emlak şirketi değiliz”.

McLaren Racing CEO’su Zak Brown bu konu hakkında, “Tüm paramız gayrimenkul üzerinde bağlanmış durumda. Biz emlak şirketi değiliz. Biz yarış takımı ve otomobil şirketiyiz. Bu, McLaren bilanço tablosunu temizlemek için başlangıç adımı oldu.”

“Sanırım dünyadaki şirketlerin büyük çoğunluğu, içerisinde bulundukları gayrimenkullere sahip değiller.”

“Çok fazla para bu binaya bağlanmış durumda. Hayal edeceğiniz üzere bu şekilde işinize yatırım yapmak isterken, paranızı binalara bağlamanız pek verimli bir kullanım olmuyor.”

“Bu açıdan, bu gayri menkulü sonunda birilerine satacağız. Ardından uzun vadeli kiralayacağız ve parayı işimizi büyütme yolunda yatırım yapmak için kullanacağız. Bu, çok tipik bir finansal yeniden yapılanma çalışması.” dedi. Gelecek hakkında umutlu olduğunu ve bu sıkıntıları aşacaklarına inandığını belirten Brown açıklamalarına şunları da ekledi :

“İyi miktarda borcumuz var ve Paul bu konuda bir yön belirliyor. Bilanço tablosunda daha güçlü olmak için kararlar alıyoruz, şirketlerimizi büyütmek için doğru alanlarda yatırım yapacağız ve finansal açıdan daha güçlü bir şirket olacağız. Bu açıdan çok heyecanlıyız çünkü  Paul’un bu konuda sıra dışı bir geçmişi var.”

Nakit akışı konusunda finansal açıdan iyi durumdayız. Açıkçası COVID vurduğunda, Formula 1 bölümünü, otomobil bölümünü ve belli bir noktaya kadar teknoloji bölümünü kapattığımızda, acil likiditeye ihtiyacımız oldu ve bunu iyi idare ettik. “Bunu başardık. Artık daha ciddi kararlar alabileceğimiz zamanımız var. Fabrika satışı ve ardından kiralanması çok iyi bir karar olacak çünkü kiralamamızın ardından senelik kira bedeli ödeyeceğiz.”

“Ancak bu sayede elde edeceğimiz kaynakları işlerimizde kullanarak göstereceğimiz büyüme ile, o parayı fazlasıyla çıkaracağız çünkü yaptığımız işi bir sonraki seviyeye taşımış olacağız.”

Sıfır KM Araç Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here