2017 Mercedes AMG GT R İncelemesi

AMG sonunda Porsche 911 GT3’e meydan okumaya değer bir rakip yarattı. Bununla birlikte, yarıştan türetilmiş gelişmeler sayesinde 2017 Mercedes AMG GT R çok daha yetenekli ve çekici bir yol arabasına dönüştü ve AMG’nin şimdiye kadarki en inandırıcı, heyecan verici ve kullanışlı spor otomobili ortaya çıktı. Tüm bu ekstra gelen özellikler, uygun şekilde sportif bir makyaj olmadan yakışmazdı. Bu nedenle AMG GT R hayal kırıklığına uğratmıyor.

Standart otomobilin aktif arka spoyleri, sabit bir kanat lehine hendeklenirken, gümüş çerçeveli dövme alaşım jantlar, standart jantlara göre ağırlık tasarrufu sağlayan bir opsiyondur. Bu lastikler, GT R için özel olarak tasarlanmış lastiklere sahiptir. Ön tarafta, artık AMG GT Roadster’da da bulunabilen farklı bir ızgara tasarımı vardır ve titanyum kaplamalı spor egzoz, herkesin yolda size bakmasını sağlıyor. Sonuç olarak, biraz kilo verdi, biraz güç ekledi, tutuşunu artırdı ve tepkilerini keskinleştirdi. Yeni jantlar, karbon fiber yapısal parçalar, daha az ses yalıtımı, lityum iyon pil ve hafif koltuklarla her şeyi kapsayan bir diyetle ağırlık kaybedildi.

2017 mercedes amg gt r

Yeni GT R Çok Dikkat Çekiyor

Toplam kayıp yaklaşık 15 kg’dır. Kulağa pek hoş gelmeyebilir. Ancak AMG’nin koyduğu diğer tüm şeyleri hesaba katın ve bu oldukça büyük bir başarıdır. Aracı yüksek hızda yola çekmeye yardımcı olmak için aktif aerodinamik içermektedir.

2017 mercedes amg gt r

AMG’nin artık tanıdık 4.0 litrelik çift turbolu motorunu 577bhp’lik bir güç üretiyor. Güç, 4.0 litrelik V8 motorun tepesinde yer alan bir çift revize edilmiş turbo sayesinde büyürken, tüm endüksiyon sistemi hem çıktıyı hem de tepkiyi iyileştirmek için revize edildi. Bu, yeni E63 S’de bulunan 604 bhp’lik motor değildir. Ancak AMG patronu Tobias Moers, ikiz turboların ve o arabadaki daha büyük ara soğutmanın GT R ​​için çok ağır olduğunu söylüyor.

2017 mercedes amg gt r

Tüm bu değişikliklerin sonucu, 3.6 saniyelik 0-100kmh’lik bir zaman ve 198mph’lik bir azami hıza sahiptir. Bu da GT R’yi şimdiye kadarki en güçlü AMG GT yapıyor. Motor, AMG’nin hızlı değişen yedi vitesli çift kavramalı otomatik şanzımanı ile arka tekerleklerden, V8’lerin homurtusu ve kükremesiyle ateşleniyor. Konfordan Yarışa kadar her zamanki sürüş modu seçenekleri var.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here