Samsung ve Mercedes’ten dijital anahtar çözümü

0
1116

Samsung ve Mercedes-Benz işbirliğiyle geliştirilen ve telefonları otomobiller için akıllı anahtara dönüştüren dijital anahtar çözümü tanıtıldı

 Samsung ve Mercedes-Benz, yakın geleceğin dijital otomobilleri için işbirliğine gittiklerini açıkladı ve geliştirdikleri yeni dijital anahtar çözümünün tanıtımını gerçekleştirdi. Galaxy akıllı telefonları otomobiller için akıllı anahtara dönüştüren dijital anahtar çözümü, Samsung’un büyümeyi sürdüren “bağlantılı otomobil” ekosistemi kapsamında gerçekleştirdiği işbirliklerinin yeni örneğini oluşturacak. Bu işbirliği akıllı telefonun geleceği konusunda atılmış önemli bir adım olarak da dikkat çekiyor. 

Dijital araba anahtarı, güçlü Entegre Güvenlik Sistemi (eSE) sayesinde yüksek ölçüde güvenlik sağlıyor. Kullanıcılar, Mercedes-Benz tarafından sağlanan rehber mobil uygulama üzerinden tek seferlik kurulumu gerçekleştirdikten sonra, NFC teknolojisi sayesinde Galaxy akıllı telefonlarını kullanarak otomobillerini çalıştırabilecek ve kilitleyebilecek. Bu dijital anahtar çözümü, NFC-eSE teknolojisi ile kullanıcılara akıllı telefonları kapalıyken dahi otomobillerine erişebilmelerini de sağlayacak.

Dijital otomobiller üçüncü parti maliyetlerini de düşürecek

İnternet bağlantısının yanı sıra sürücülere online olarak müzik yayını dinleme, trafik ya da hava durumuna göz atma olanağı sunarak gençlerin otomobil kullanırken telefonda mesaj yazmasının önüne geçen, hatta kendi kendine park edebilme yeteneği gibi sürücüye yardımcı olan özelliklerle donatılan yazılımlar, tüm otomobil kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak. Uygulama konusunda yakın gelecekte kullanıcılara bilgi verilecek.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here