Otomobil Markaları ve Spor Sponsorlukları

Otomobil markaları çoğu alanda sponsorluk anlaşmaları yaptıkları gibi spor alanında da çeşitli sponsorluk anlaşmaları yaparlar. Verdikleri sponsorluklar ile farklı dallardaki spor faaliyetlerine destek olurlar. Bu sponsorluklar genel olarak markaların hedef kitlelerine ulaşmasında aracı rol oynar. Otomobil markalarının spora yaptığı yatırımlar, markanın kullanıcıdaki algısını genç, dinamik, atletik ve çevik şeklinde oluşturur. Böylece markanın hedeflediği kitleler; spor, sporcu ve kulüp ile markayı zihinlerinde birleştirerek düşünmeye başlarlar. Bu da iyi bir algı yönetimi sürecini başlatır ve sonucunda uzun dönem satışlarına olumlu biçimde yansır. İşte dünyadaki 5 büyük otomobil markasının spora verdiği destekler;

1- Mercedes-Benz – Türkiye Milli Takımı

Alman devi Mercedes-Benz uzun yıllardır spora destek veren otomotiv markalarından biri. Alman ligi Bundesliga’da da çeşitli takımlara sponsorluklar sağlayan Mercedes-Benz, ülkemizde de Türkiye Milli Takımı’na sponsorluk desteği veriyor. Verilen sponsorluğun barter tarafında Mercedes-Benz Travego’yu görüyoruz. Milli takımımız Mercedes-Benz Travego ile zaferden zafere seyahat ediyor.

spor destek mercedes-benz

2- Volvo – Beşiktaş

Güvenlik ve otomobil denildiğinde akıllara ilk gelen marka olma özelliğini taşıyan Volvo, spora ve sporcuya desteği unutmuyor. Türkiye’de Beşiktaş JK ile yaptığı anlaşma ile marka, kulüp yönetimine ve takıma barter desteği sağlıyor. Barter kapsamında Volvo’nun XC-40 ve XC-60 modelleri Beşiktaş’ın kadrosuna emanet ediliyor.

volvo spor destek beşiktaş

3- Jeep – Juventus

İtalyan otomotiv devi ile İtalyan SUV devi de spor sektöründe ortak çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Juventus’un formalarında taşıdığı Jeep logosunun sebebi markanın Juventus’a olan desteği.

jeep juventus

4- Chevrolet – Manchester United

Kırmızı şeytanları Amerika’lı bir otomotiv devi destekliyor. Chevrolet otomobillerini Avrupa pazarından çekmiş olabilir fakat Avrupa’lı spor kulüplerinden desteğini çekmiyor. İngiltere Premier Ligi’nin güçlü ve efsanevi temsilcisi Manchester United, formasında Chevrolet logosunu taşıyor.

chevrolet spor

5- Volkswagen – Wolfsburg

Almanya’nın küçük şehrinin küçük takımı Wolfsburg, şehrin gelişmesine ön ayak olan Volkswagen ile iş birliği içerisinde. Alman otomotiv devi Volkswagen’in üretim tesislerinin bulunduğu Wolfsburg şehri, futbolda yeşil-beyazlı ekip tarafından temsil ediliyor. Volkswagen, şehrin takımına büyük destek veriyor. Wolfsburg, formalarındaki Volkswagen logosu ile maçlarına çıkıyor.

İkinci el satılık otomobil ilanları

Opel İle Futbol Partnerleri ”Asla Yalnız Yürümüyor”

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here