İngiliz lüks araç üreticisi Rolls Royce, aynı zamanda Mini ve BMW ile aynı üretici platformuna sahip. Yüksek fiyatlarıyla dikkat çeken marka, birçok otomobil meraklısının hayallerini süslüyor. Rolls Royce SUV üretmeyi planladığını açıkladığında özellikle fanatikleri hayal kırıklığına uğramıştı. Fakat hemen ardından Rolls Royce, adını Dünyanın en büyük elmasından alan lüks SUV otomobili sonunda tanıttı. Marka, Cullinan’ı malzeme kalitesine, inceliğine ve el yapımı özenine ödün vermeden üretti. Rolls-Royce Cullinan incelemesini sizler için hazırladık.

Rolls Royce’dan Ultra Lüks SUV!

Rolls Royce Cullinan

Otomobilin 22 inç alaşımlarındaki kendi kendini hizalayan kapakları gibi modern Rolls-Royce dokunuşları, büyük ölçüde geleneksel bir tasarıma çağdaş bir his katıyor. Yalnızca sofistike havalı süspansiyon kullanan ve geleneksel Rolls-Royce müşterilerinden direksiyona geçme olasılığı daha yüksek araç sahiplerini hedefleyen Cullinan, iyi bir sürüş deneyimi sunuyor.

Rolls-Royce Cullinan’a rakip olacak daha muadil fiyatlardaki SUV’ler tabii ki mevcut. Özellikle lüks ve yapı kalitesi olarak hiç bir SUV’nin Cullinan ile boy ölçüşemeyeceğini biliyoruz. Muadiller arasında olan markalardan Range Rover, BMW X7 ve Mercedes GLS benzer büyüklükteki araçlar olarak dikkat çekiyor. Fakat tüm Rolls Royce’lar gibi Cullinan’da emisyon değerleri ile çelişiyor.

Motorlar, Performans ve Sürüş

Rolls Royce Cullinan

Cullinan, hantal görüntüsünün ardından beklenenin aksine güçlü ve çeviktir. Ayrıca geleneksel şoförlü müşteri tabanının aksine Cullinan’ın araç sahibi sürücülere hitap ettiğini iddia ediyor. Araç geliştirilirken özellikle bu ana etmen dikkate alındı ve sürücü açısından en iyi otomobiller arasında yer alıyor.

Akıllı süspansiyon teknolojisi ve muazzam gücün kombinasyonu sayesinde Cullinan, 2.7 ton artı boş ağırlığının önerdiğinden çok daha çevik hissediyor. Daha keskin direksiyon ve yol tutuşu ile Phantom kardeşinden çok daha dengeli hissettiriyor.

0-60 Hızlanma ve En Yüksek Hız!

Cullinan, 563bhp ve olağanüstü 850Nm tork üreten çift turboşarjlı 6.75 litrelik V12 benzinli bir motordan güç alıyor. Beş saniyelik 0-100 kmh süresi ve elektronik olarak sınırlı 155mph azami hız içinse son derece yeterli. Kısmen GPS destekli akıllı teknolojisi sayesinde zahmetsizce akıcı olan sekiz ileri otomatik şanzımanla ile kombine ettii.

İç Mekan, Tasarım ve Donanımlar

Rolls Royce Cullinan

Rolls-Royce, geleneksel değerlerini ve kendine özgü stilini Cullinan’da damıtarak iyi bir iş çıkarmış. Özellikle lüks sedan otomobil kardeşleri gibi hissetmeyi başaran büyük, modern bir SUV. Rolls-Royce’un ünlü ızgarası ve konuşlandırılabilir Spirit of Ecstasy kaput süslemesinin her ikisinde de yer alıyor. ilki, Cullinan’ın oranlarına uyacak şekilde küçültülmüşken, ikincisi ise som gümüş, kaplamalı altın ve karbon fiber gibi bir dizi lüks malzemeye sahip.

Rolls-Royce Hakkında Bilinmeyenler

Rolls-Royce Phantom İncelemesi

1967 Rolls Royce Silver Shadow Gezintisi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here