Rolls-Royce Cullinan Araziye Çıkıyor

0
1439
Rolls-Royce Cullinan, yandan görünüm, siyah-beyaz renk

Rolls-Royce Cullinan, Delta 4×4’ün gelişmiş arazi kabiliyeti ile birleşti. Bir off-road akortçusu olan Delta, engebeli araziler için modifiye edilmiş bir Rolls-Royce modelini ortaya çıkardı. Alman şirketin yapmak istediği işlem basitçe şu şeklide: Lüks mahalleler için yapılmış bir Rolls Royce’u almak ve onu dönüştürerek çölün tam ortasına yerleştirmek. Delta4x4, genellikle burada olduğu gibi zaten dört tekerlekten çekişli olan modellerde yenilikler sunuyor. Her ne kadar bu iki markanın birleşimine birçok eleştiri gelse de bu arazi canavarının ortaya çıkması kaçınılmaz oldu. Öyle ki gezegendeki en lüks SUV’lardan biri haline geldi. Bununla birlikte üretiminde yeni ‘Lüks Mimari’ alüminyum kullanıldı. Rolls-Royce Cullinan’ın komple dönüşüm fiyatı ortalama 150.000 Euro civarında.

Rolls-Royce Cullinan, yandan görünüm, siyah-beyaz renk

Son Teknolojiye Sahip SUV: Rolls-Royce Cullinan

Maksimum teknolojiye sahip bu araç aynı zamanda gelmiş geçmiş en gelişmiş lüks SUV niteliğine sahip. Kaputunun hemen altında 6.75 litrelik V12 biturbo motor var.  Bu oldukça önemli çünkü 2.660 kilogramlık bu lüks aracı hareket ettirmek için böylesi bir güç gerekiyor.

Rolls-Royce Cullinan, üstten görünüm, siyah-beyaz renk

Rolls-Royce Cullinan, oldukça yüksek süspansiyon ve çatı çadırı ile adeta arazi aracı olduğunu kanıtlar nitelikte. Üstelik kar, çamur ve kum için özel tasarım arazi lastiklere sahip. Görünüm ve koruma için çamurluklar ham siyah parçalardan oluşuyor. Ayrıca çok fonksiyonlu çatısı, kürekler, kum çıkarma malzemeleri, su, sandıklar, vb. için oldukça kullanışlı. Ayrıca ön tarafındaki Rolls-Royce ızgarası mat siyah bir filmle kaplı. Böylece araç için kum aşınmalarına karşı üst düzey koruma sağlıyor. Üstelik bir ön braket, aracın soğutma sistemleri gibi hassas parçalarını korur. Bu yeni Rolls-Royce modeli, yalnızca arazi kalitesinin üst düzey hali değil. Aynı  zamanda bir kampçıya özgü bazı aksesuarları da üzerinde taşıyor.

Cullinan ile Çölde Uzun Süre Kalırsanız Ne Olur?

Aracın hava girişi bir “şnorkel” ile dengeli halde. Bu sayede suyu emmeden geçitlerden geçmeyi mümkün kılar. Ayrıca egzozu da hem Delta4x4’e göre daha güzel ses çıkarıyor hem de sudan etkilenmeden çalışmaya devam edebiliyor. Bu lüks arazi aracının büyük tekerlekleri 15 cm’ye kadar çıkabilmektedir. Bu sayede çölde istediğiniz kadar kalabilirsiniz. Rolls-Royce Cullinan sizi yarı yolda bırakmaz.

İkinci El Rolls-Royce Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here