Teknolojik Bir SUV: Chevrolet Equinox 2022

0
1755
Chevrolet Equinox 2022, kırmızı renk, önden görünüm

Chevrolet Equinox 2022 yeni tasarımıyla artık daha sportif. Ayrıca teknolojik donanımı ile de çağın tüm ihtiyaçlarına cevap veren birinci sınıf bir SUV modeli. ABD’li otomobil üreticisi bu araca her zaman rakiplerini alt etmesine yarayacak özellikler verdi. Şimdi bu yeni versiyonuyla da üst düzey bir sürüş ve yolculuk deneyimi vaat ediyor. Aynı zamanda gelişmiş güvenlik sistemleri sayesinde yüksek hızlarda bile güvenliği sağlıyor. Equinox kendi kategorisinde en çok memnun olunan araç. Bu gidişle başarısını yeni modeliyle sürdüreceğe benziyor.

Chevrolet Equinox 2022 Dış Tasarım

Chevrolet Equinox 2022, kırmız renk, önden görünüm

Yeni Equinox 19 inçlik jantları ve krom kaplamaları ile dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. LED farlarına ek olarak ön ızgarasının hemen üzerinde yer alan Chevrolet logosu da aracın renklerine uyum sağlıyor. Açılır elektrikli tavanı sayesinde de kullanıcılarına geniş açılı bir görünüm sunuyor. Aracın dinamik yapısını vurgulayan dış tasarımı Chevrolet’in SUV modeli tasarım dilini yansıtıyor.

Chevrolet Equinox 2022 Teknik Özellikler

Chevrolet Equinox 2022, kırmızı renk, arkadan görünüm

1.5 litrelik turbo şarjlı bir motora sahip olan lüks SUV modeli 0’dan 100 km/s hıza 9,2 saniyede çıkıyor. Manuel vites değiştirme özelliğine sahip olan bu araçta otomatik bir şanzıman yer alıyor. 172 beygir gücündeki bu SUV 273 şehir içi kullanımına oldukça uygun. Trafikte bile yakıt tasarrufu üst seviyede olan araç ayrıca aerodinamik bir karaktere sahip. Equinox 4.652 mm uzunluğa, 2.105 mm genişliğe ve 1.843 mm yüksekliğe sahip. Ayrıca 2.725 mm dingil mesafesine sahip olan SUV, 468 litrelik bagaj hacmi ile de oldukça geniş.

İç Mekan Tasarımı

Chevrolet Equinox 2022’nin iç mekanında siyah rengi hakim. Tavanı, koltukları, direksiyon simidi ve diğer parçaları siyahın asaletini taşıyor. Özel bir ses sistemine sahip olan lük SUV modelinin içi tamamen teknolojik. Elektrikli koltukları, geniş gösterge paneli ve uzaktan kumandalı motor çalıştırma özelliği ile birçok kolaylığı kullanıcılarına yaşatıyor. Kendi yerel Wi-Fi hizmetine sahip olan bu araç 7 ayrı cihaza internet hizmeti sunabilir. Ayrıca Apple Car Play ve Android Auto ile uyumlu olan araçta sanal asistan da yer alıyor. 8 inçlik dokunmatik ekranından kontrol edilen bilgi eğlence sisteminden hava koşullarını takip etmek de mümkün. Yağmur sensörü olan araçta iki bölgeli klima sayesinde ön ve arka kısımlar için farklı havalandırma sistemleri yer alıyor.

Chevrolet Equinox 2022, iç mekan

Üst Düzey Güvenlik Sistemi

Chevrolet bu lüks model ile kullanıcılarına OnStar paketini sunuyor. Bu sayede müşterilerin yaşayabileceği olumsuz koşullarda otomatik bir destekçileri olmuş oluyor. Olası bir kaza durumunda OnStar çağrı merkezine otomatik uyarı iletiliyor. Bu sayede profesyonel yardım en kısa sürede araç sahibine ulaşıyor. Ayrıca aracın çalınma durumunda da aracın hareketlerini bu sistem üzerinden takip etmek mümkün. Otonom park sistemine de sahip olan araç, yokuş aşağı hız kontrolü ve şerit takip sistemi ile de güvenliği üst seviyelere çıkarıyor. Üstelik Chevrolet Equinox yayaları da algılayan bir önden çarpışma uyarısı ve ani yaklaşma sensörüne de sahip. Bunlarla birlikte arka koltukta unutulan kişi veya nesne uyarısı da yapan araç gerçek bir asistan gibi çalışıyor. 

Eski Model Chevrolet Equinox Sahibi Olmak

Her ne kadar Chevrolet Equinox 2022’nin özellikleri hayranlık uyandırıcı olsa da eski modelleri de gayet donanımlı. Chevrolet Equinox 2005 modeli ve sonrasındaki tüm modellerinde 0’dan 100km/s hıza ulaşmak 10 saniyeyi bile bulmuyor. Büyüklüğü yıllar geçse de çok değişmeyen lüks SUV, her zaman geniş bir model olmayı başarmış. Halihazırda tüm modellerinde yakıt tasarrufu yapan araca yıllar geçtikçe teknolojik özellikler eklenmiş demek yanlış olmaz.

2. El Chevrolet SUV Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here