Porsche Panamera Mk2, önceki modele kıyasla büyük bir değişim yaşadı. Artık yeni bir platform kullanıyor ve yeni motorlar içeriyor, iç kısım ise Porsche’nin lüks otomobillerini bir sonraki seviyeye taşıdı. Hatta daha zarif hatları ve bazı ilginç, göz alıcı tasarım detayları ile eskisinden çok daha çekici görünüyor.

Büyük bir hatchback, oldukça büyük bir bagaj bölmesi ve kabine sığdırılmış çok fazla teknoloji ile birleştiğinde, hepsi Panamera’yı kullanması inanılmaz derecede kolay bir otomobil haline getiriyor. Rahat ve her türlü ruh haline uyacak bir araç.

panamera

Porsche , spor otomobilleriyle tanınır, Ancak Panamera gibi daha rafine modelleriyle bile birçok rakip markayı geride bırakıyor.  En son otomobil tamamen yeni bir şasiye sahip, bu nedenle Panamera daha pratik ama aynı zamanda daha çevik. Otomobilin yapısında daha fazla alüminyum kullanılmış, bu nedenle boyutu için 1.900kg ile nispeten hafif olmasına rağmen, ekstra pil ağırlığına sahip hybrid modellerin yaklaşık 2.200kg ile 2.400kg arasında değiştiğini belirtmek gerekir.

Panamera Teknik Özellikleri

panamera

Panamera , Porsche’nin geliştirmekten sorumlu olduğu VW Group’un önden motorlu otomobiller için MSB platformunda bulunuyor. 2020’deki makyaj ile, Panamera Turbo sürümünün panamera Turbo S ile değiştirildi. Aracın tanıdık 4.0 litrelik çift turboşarjlı V8 motorunun yeniden ayarlanmış bir versiyonuna sahip ve 621bhp ve 820Nm üretiyor. Giden Turbo’ya göre 79bhp ve 50Nm fazlalığa sahip. Sadece 3,1 saniyede 0-100 km / s ulaşabilir ve saatte 196 mil hıza ulaşabilir. Panamera Turbo S, aracın daha geniş görünmesini sağlamak için çift ışık çubukları ve ön tampondaki daha fazla gövde renginde öğelerle benzersiz bir ön görünüm elde ediyor.

Porsche ayrıca 4S E-Hybrid ve Turbo S E-Hybrid’i de tanıttı. İlki, 134bhp’lik bir elektrik motorunu, 435bhp üreten ve toplam 552bhp ve 750Nm’lik bir çıktı sağlayan, 2.9 litrelik ikiz turboşarjlı V6 benzinli motorla birleştiriyor. Daha güçlü Turbo S E-Hybrid, 690bg’lik bir çıkış sağlamak için aynı elektrik motoruyla birlikte 4.0 litrelik bir V8 ünitesi kullanıyor. GTS versiyonları artık 473bhp ve 620Nm (20bhp artış) üreten yeniden ayarlanmış bir çift turbo V8 ünitesi içeriyor.

panamera

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here