Alman Otomobil Markaları-I

Alman otomobil markaları, performans ve görünüm açısından yüksek kaliteli araçlar yaratmasıyla biliniyor. Markalarının birçoğu diğer Amerikan, Japon ve Koreli otomobil markalarına göre daha yüksek sıralarda yer alıyor. Alman otomobil markaları uzun bir geçmişe sahiptir. Sektörde de her zaman etkileyiic güç olmayı sağlamıştır.

Alman otomobil markaları düşünüldüğünde, aklımıza Audi, BMW ve Mercedes Benz gibi şirketler gelir. Tabii listeler bunlarla sınırlı değil. Duymamış yada unutmuş olabileceğimiz markalar da yok değil. Siz, en çok dikkat çeken Alman otomobil markaları hangileri derdiniz?

Audi

Audi, 1909’da üretime başladı ve genel merkezleri Ingolstadt, Almanya’da bulunuyor. Şirket adını kurucusu August Horch’tan aldı. Audi Almanca’da “dinlemek” anlamına geliyor.

1932’de Audi, Auto Union UG’yi oluşturmak için Horch, Wanderer ve DKW ile birleşti. Audi logosundaki bağlantılı dört halkanın çıkış noktası burasıdır. Marka, 1966’da da Alman otomobil devinin bir parçası oldu: Volkswagen Grubu.

Şirket her yıl daha popüler olmaya devam ediyor. Audi, dünya çapındaki pazarda 2017 yılında 1.878.100 otomobil satışı ile art arda sekizinci genişleme yılını yaşadı. Marka, tartışmasız dünyanın en iyi Alman arabalarından bazılarını yapıyor.

audi- Alman otomobil markaları
2020 Audi SQ8

Mercedes Benz

Mercedes-Benz, 1926’dan beri faaliyet göstermektedir. Otomobil üreticisi, Karl Benz ile çalışan Gottlieb Daimler tarafından kurulmuştur. Yıllar içinde kamyonlar, limuzinler, minibüsler ve otobüsler dahil olmak üzere çok sayıda araç ürettiler.

Mercedes, bazı benzersiz araba modelleri sunar. Sedan serisi A, C, E ve S-Serisi ile Maybach’ı içeriyor. Coupe’ler ayrıca C, E ve S-Serisi artı AMG-GT’den bazılarını içermekte. SUV serileri de GLA, GLC, GLE ve GLS’yi içeriyor ve model yelpazesi her geçen gün genişliyor.

2020 Mercedes Benz E Serisi
2020 Mercedes Benz E Serisi

BMW

BMW 1916’dan beri piyasadadır ve genel merkezi Münih, Bavyera’dadır. Franz Josef Popp tarafından kuruldu. En büyük başarılarının, zamanla gelişmeye devam eden motor teknolojileri ile bağdaştırılır. Onu dünyadaki en öne çıkan Alman otomobil markalarından biri yapan da budur.

Başladıkları günden bu yana birçok lüks binek otomobil, spor araba ve SUV piyasaya sürdüler.

Tüm zamanların en iyi arabalarından bazılarının yapımcısı statüsünden dolayı, bir BMW’nin direksiyonunda çok sayıda ünlü görmek de mümkün olmuştur. Bu da statüsüne ve marka imajına katkı yapan önemli noktalardan biridir.

Alman otomobil markaları BMW
2020 BMW 3 Serisi

Volkswagen

Volkswagen, Ferdinand Porsche’nin şirketi kurduğu 1937’den beri popüler Alman otomobil markalarından biridir. Genel merkezleri Almanya’nın Wolfsburg kentinde bulunur. Şirket “halkın arabası” olarak bilinmektedir. Volkswagen zamanla Bentley, Rolls-Royce, Lamborghini, Bugatti, Skoda ve SEAT’ı satın almaya devam etti.

Volkswagen, Beetle ve Vanagon gibi bazı tanınmış araçlar yarattı. Diğer Alman otomobil markalarının bazıları kadar çok modeli yok, ancak yine de aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli bir model yelpazesine sahip. Sedan otomobilleri arasında Passat ve Jetta bulunuyor. Ayrıca Tiguan ve Atlas SUV modellerini de üretimektedir. Kompakt arabaları arasında Beetle ve Golf bulunur.

2020 Volkswagen Passat
2020 Volkswagen Passat

Porsche

Diğer Alman otomobil markaları kadar yollarda göremiyor olsak da, Porsche hala fazlaca tanınmış bir otomobil üreticisidir. Şu anki merkezleri Almanya’nın Stuttgart kentindedir. Esas olarak spor arabalarda uzmanlaştılar ve yarış kariyerlerinde çok fazla ün kazandılar. Eski arabalarının çoğu bugün iyi bir paraya değiyor.

Mevcut spor otomobil modelleri arasında 718 Cayman, GTS ve Boxster’ın yanı sıra 911 Carrera, Targa, GTS, Turbo, GT2 RS ve GT3 bulunuyor. Ayrıca Panamera, Macan ve Cayenne SUV’lar üretiyorlar.

Porsche 911
Porsche 911

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here