Rolls Royce Tanıyalım: Tüm Modelleri

0
4022
rolls royce modelleri

1904 yılında İngiltere’de kurulan Rolls Royce, günümüzde farklı tasarımlara sahip otomobilleri ile adından çokça söz ettiriyor. Aynı zamanda markanın yüksek fiyatları da dudak uçuklatıyor. Sokakta bile pek sık göremediğimiz modelleri kendine hayran bırakıyor. Peki bu lüks İngiliz markası nasıl kuruldu ? Gelin biz size anlatalım…

Rolls Royce Tarihi

Rolls Royce, Henry Royce tarafından 1904 yılında İngiliz Havacılık ve Otomotiv firması olarak İngiltere’de kuruldu. Üstelik kurulduğu yıl ilk otomobilini de üretti. Böylece kısa süre içerisinde Londra’da otomobil satışlarına başladı.

Henry Royce, Londra’daki otomobil satışları esnasında Carlz Stewart Rolls ile tanıştı. Bu tanışmanın sonucunda bir ortaklık doğdu ve marka günümüzdeki adını aldı. Ancak bu ortaklık ikiye ayrılıyordu. Henry Royce otomobil üretimini gerçekleştiriyor, Stewart Rolls ise işlerin satış kısmı ile ilgileniyordu.

Rolls Royce

Ürettiği özel ve kaliteli araçlar ile kısa süre içerisinde oldukça tanınan iki ortak, mühendislik harikası denilebilecek otomobilleri ile dünyanın sayılı firmaları arasına girdi. Markanın ürettiği otomobiller de dünyanın en iyi otomobilleri arasında yerini aldı. Bir diğer yandan markanın en önemli özelliği, yıllar önce üretilmiş olan ilk üretim otomobillerinin bile hala çalışabiliyor olması. Ee kaliteli olduğundan söz etmiştik.

Rolls Royce Modelleri

1Phantom VIII

Phantom Vlll; lüks markanın aşırı lüks ve aşırı havalı limuzin modeli olarak karşımıza çıkıyor. Modelin tasarımında Giles Taylos ve Müller Ötvöse ortaklığı oluşmuş. Aracın diğer özellikleri ise:

  • Yakıt türü: Benzin
  • 0-100km hızlanması: 5,3 sn.
  • Maksimum Hız: 250km/s
  • Silindir Hacmi: 6749cc
  • Maksimum Güç: 420kW/571HP 5000d/d
  • Maksimum Tork: 900Nm 1700d/d
  • Şanzıman: 8 ileri otomatik
  • Aktarma: Arkadan itişli

Gelin size bu model hakkında şaşıracağınız bir şey söyleyelim. Rolls Royce Phantom Vlll el ile üretilmiş. Evet doğru okudunuz, seri üretim bandında üretilmemiş. Üstelik her bir modelin üretimi için de toplam 1200 saatlik bir zaman dilimi gerekiyor.

2Rolls-Royce Cullinan

Markanın lüks yolculuk konseptini çok başka yere taşıyan Cullinan ile tanışın. Bu otomobil en zorlu arazi şartlarında test edilmiş. Buna rağmen konforundan ve lüksünden ödün vermiyor. Aynı zamanda Cullinan, markanın ilk SUV modeli olma özelliğini taşıyor. Rolls Royce müşteri isteklerini göz ardı etmeyen bir marka olarak Cullian modelini sevenlerine sundu. Üstelik birçok iddia ve vaat ile sundu. Bunlar; hiçbir SUV’da olmayan lüks ve performansın bir arada olması. Model ismini ise İngiliz Kraliyet tacının üzerinde bulunan dünyanın en büyük elmasından alıyor. Cullian için, kusursuz bir lüks ve üstün off road yeteneklerinin muhteşem karışımı diyebiliriz. Bir diğer yandan markanın modelleri arasında en pratik olan model, aileye odaklılığı, eğlenceli sürüşü ve çok yönlülüğü ile rekabetinde büyük avantaja sahip.

3Rolls-Royce Ghost

İngiliz markanın tarihindeki en başarılı modeli Ghost, yakın zamanda yeni nesli ile tekrardan karşımıza çıktı. Ghost, markanın son 10 yıl içinde en çok satan modeli oldu. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi marka, müşterilerinin isteklerini oldukça dikkate alıyor. Bu modelini yeniden üretmeden önce de aynı şeyi yaptı. Sonuç ise müşterilerinin değişen ihtiyaçlarını ifade eden Ghost modeli. Yenilenen Ghost’u tanımlayan ifadeler ise: “Sadeliğin Mükemmelliği” ve “Geleceğe Odaklı” bir otomobil.

4Rolls-Royce Boat Tail

Markanın yine el ile ürettiği modeli Boat Tail. Bu model, 2+2 cabrio tasarımlı lüks bir otomobil. Dawn, ilk olarak 2015 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilenmiştir. O zamandan bu zamana da üretimi devam edip, çokça talep almaktadır. Aynı zamanda bu modeli markanın en pahalı otomobilidir.

İkinci El Rolls Royce İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here