Tarihin En Pahalı Honda RC30’u

0
1417
Honda RC30 Motosiklet

Honda markasının motosikletleri her dönem için efsaneleşmiş ve oldukça ilgi duyulmuştur. İlk kurulduğu yıllardan beri ürettikleri ve tasarladıkları modeller tüm markalara adeta bir kılavuz olmuştur. 1980 yıllarında Honda tasarımcıları tarafından tasarlanan RC30 modeli ise gerçekten o yılların ikonik modellerinden birisi olmuştur.

Genelde iyi saklanan eski model araçlar çok para eder. Bu durum herkes tarafından bilinir ve bazı kişiler bu araçlar üretildiği gibi satın alıp saklarlar. Sonrasında ise müzayede yoluyla bu araçlarını çok anormal fiyatlara satabilirler. En pahalı Honda RC30’un anormal fiyata sahip olmasının altında yatan neden ise son derece yeni gözükmesidir. Bu fiyatlara etki eden sebeplerin başında hiç piyasaya sürülmemiş olması, kilometre sayacının sıfır olması ve kutusundan çıkarılmamış olması etkin bir rol oynamaktadır.

Hala Fabrikadan Çıkmış Gibi

en pahalı Honda VFR750R

Bu motosikletimizin gerçek adı Honda VFR750R’dır fakat kod adı Honda RC30 olarak hafızalarda yer etmiştir. Ayrıca bu araç hiç piyasaya sürülmemiştir. Kilometre sayacı ise yalnızca “3” rakamını göstermektedir. Adeta üretimden yeni çıkmış gibi pırıl pırıl ve tertemiz yıllarca korunmuştur. Ayrıca tüm orijinal belgelere ve fabrika verilerine sahiptir.

Ek olarak bu motosiklet daha önceleri Stockholm MC müze koleksiyonunda sergilendiği için de fiyatı iyice artmıştır. Bu motosiklet aslen 1988 yılında Honda tarafından yarışlara katılabilmek için üretilmiştir. Asıl amaç Superbike unvanını kazanmaktı. Bu yüzden aracın motorundan tutunda tasarımına kadar titizlikle ve üstünde düşünülerek üretildi.

Honda RC30 Motor ve Performans

Honda VFR750R

Tarihin en pahalı Honda RC30’una bakacak olursak, motor bloğu 4 silindir, 16 valf bir sisteme sahiptir. Süspansiyonları ve fren sistemi yarış pistine uygun olarak üretilmiştir. Fren sistemine detaylı bakacak olursak, dört pistonlu ve dört kaliperli çift disk özelliklerine sahiptir. Yalnızca 185kg ağırlığa sahip olan bu güçlü motosikletin astronomik fiyatlara alıcı bulması mümkün gözüküyor.

Tarihte Satılan Honda RC30 Modelleri

Honda VFR750R

Bu yıl Bonhams’da düzenlenen bahar müzayedesinde, son üretilen RC30 modeli 56.000 Euro’ya alıcı buldu. Fakat tabii ki bu en pahalılarından birisi değildi. Mecum tarafından düzenlenen 2019 Las Vegas müzayedesinde tarihin en pahalı RC30’u 121.000 Euro’ya alıcı buldu. Bu fiyat müzayede sahiplerinin de düşündüğünün tam iki katıydı. Böylece astronomik rakamlara satılan RC30 modeli daha da değerlenmeye devam edecek gibi duruyor. Kimin satın aldığı ise şu anlık belirsizliğini koruyor. Türk lirasına çevirdiğimizde 2 milyon TL gibi bir fiyat ortaya çıkıyor.

Peki sizler bu harika ve bulunmaz motosiklet için 2 milyon TL’yi gözden çıkarır mıydınız? 

İkinci El Honda Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here