Hennessey F5 Venom :1800 HP Gücünde Bir Canavar

0
2796
Hennessey Venom F5

Hennessey Special Vehicles, 2017 yılında kurulan bir Amerikan araç üretim şirketi. Marka, yeni makyajı ile tanıtılan yüksek performanslı spor otomobili Hennessey Venom F5 ile dikkat çekiyor. Hennessey Venom F5’in geliştirme süreci bile 3 yıl sürmüş. Üstelik sadece 24 adet üretilmiş.

ABD’li hiper otomobil üreticisi Hennessey, 500 kilometre/s rekorunu kırmayı hedeflediği otomobilini piyasa sundu. İlk olarak 2018 yılında taslağını gördüğümüz karbon fiber gövdeli Hennessey F5 Venom, artık üretim modeli ile artık karşımızda.

Hennessey Venom F5 Özellikleri

Hennessey, gücünü 6.6 litre ve 1817 HP güce sahip çift turbolu bir V8 benzinli ‘Fury’ lakaplı motorundan alıyor. Otomobilin 1360 kg ağırlığını da hesaba katarsak, F5 Venom’un yolda kullanılması yasal olan araçların en hızlılarından biri olacağını söyleyebiliriz.

Aracın; 0-100 km hızlanması yalnızca 2.6 saniye. Bir diğer yandan 0-200 km hızlanması ise 4.7 saniye. Aynı zamanda 0-300 hızlanması da 8.4 saniye. Araçta KS Composites şirketi tarafından üretilen ve sadece 86 kg olan bir karbonfiber monokok kullanılmış. Bütün bu verilerin yanında otomobilin ulaşabildiği maksimum hız 500 km/h’den daha fazla. Şimdi bu otomobil ile ilgili size bir bilgi daha vereceğiz. Sıkı durun. Marka bu otomobili için ‘şimdiye kadar ürettiğimiz en öfkeli motor’ ifadesini kullanmış.

 

Hennessey Venom F5

Üretilecek model ile konsept arasındaki öne çıkan farklar ise:

  • Arka kanatların olmaması ve
  • daha büyük bir difüzör kullanılması diyebiliriz.

Bu sınıf için alışılmadık bir detay ise aktif aerodinamik parçaların kullanılmamış olmaması. Üstelik aracın yüksek hızlarda stabil kalması için yere basma kuvveti oldukça önemsenmiş. Konsept otomobilde sürtünme katsayısı hedefi: 0.33 Cd. Ancak 0.39 Cd rakamı yakalanabilmiş.

Hennessey Venom F5

Kelebek kapılar, yeterli bir yolcu alanı, deri kaplamalar ve karbonfiber trimler ile otomobil 2018 yılındaki konsepte çok benziyor. Aynı zamanda aracın tüm arka bölümü ise CNC ile işlenmiş havalandırma deliklerine sahip. Üstelik bu parça karbon elyaftan oluşuyor. Venom F5 ne için tasarlandı dersiniz ? Muhteşem performans verilerine sahip model daha düşük hızlarda sürülebilir olmak için de tasarlanmış. Aynı zamanda gerektiği zaman yollar ve pistler ile başa çıkmam için tasarlanmıştır.

Üstelik Hennessey Venom F5, kendisinin bir alt modeli Venom GT’ye göre bazı farklılıklara sahip. Bu farklılıklar:

  • Daha yenilikçi teknolojiler ve
  • sıfırdan dizayn edilen yeni tasarım dili.

Böylelikle model, geleceğin hiper otomobili sıfatına layık bir duruş sergiliyor.

f5 venom ön

Hennessey Venom F5 Fiyatı

Öncelikle ilk Hennessey Venom F5’in, üretimi Birleşik Krallıkta gerçekleşti. Ancak sonrakiler Teksas’ta birleştirilecek. Aynı zamanda bu otomobiller IVA homologasyonu altında Avrupa’da sunulacak.

Hennessey Venom F5’in:

  • 2017 yılında ön sipariş fiyatı 1.6 milyon $,
  • Ocak 2020′ de açıklanan birim fiyatı 1.8 milyon $
  • Son 12 sipariş için belirlenen birim fiyatı ise 2.1 milyon $.

Üstelik üretilen bütün otomobillerin siparişi 20 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleşmiş. Yalnızca 24 adet üretilen otomobilden geriye sıfır stok kaldığını söyleyebiliriz.

2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here