Jaguar’ın amiral gemisi SVR ‘sindeki güncellemeler sadece yüzeysel oldu. Dış ve iç tasarımda  küçük değişiklikler var. Ancak SVR’nin performansı bu değişimden etkilenmedi. Jaguar hayranları rahatlayabilir; O hala tamamen çılgın bir spor otomobil ve Porsche 911’in dişli bir rakibi.

SVR Yenilendi.

Jaguar’ın efsane E-Type’ın ilk defa ve modern bir şekilde yeniden yorumunlanmasının üzerinden dört yıl geçti. Garip bir şekilde, SVR en az güncellemeden yararlanan modeldir. Ön tarafta bir çift yeni LED far ve revize edilmiş bir tampon var ve gerçekten gözlerinizi kısarsanız yeni LED arka farları da göreceksiniz. Hafif yenilemenin, SVR’nin çılgın stilinden ödün vermedi.

İçeride, eskisinden daha ince ve 8 kg daha hafif bir çift yepyeni koltuk göreceksiniz, diğer yerlerde ise, Jaguar sonunda F-Type’ın yavaş bilgi-eğlence sisteminden kurtuldu ve onun yerini yeni InControl Pro kurulumuyla değiştirdi. Yalnızca daha modern görünmekle ve kullanımı daha zarif görünmekle kalmadı, aynı zamanda artık bir dizi bağlantılı hizmet ve gerçek zamanlı bilgi sunuyor.

SVR İç mekan

Yeni bilgi-eğlence sisteminin yeni bir numarası daha var. ReRun uygulaması, araca takılı bir GoPro aksiyon kamerasından görüntüleri akıllı telefonunuza indirmenize olanak tanır. Yine de akıllıca olan şey, indirilen videonun hız, gaz kelebeği konumu, vites seçimi ve G-kuvveti dahil olmak üzere önemli araç performansı verilerini göstermesidir.

Hırçın halinden ödün vermiyor.

Bu görünümün altında SVR her zamanki gibi sarhoş edici ve merak uyandırıcı olmaya devam ediyor. JLR’nin SVO (Özel Araç İşlemleri) ayarlı 5,0 litrelik süper şarjlı V8’i, sekiz ileri otomatik şanzıman aracılığıyla 567 bg ve 700 Nm tork üretmeye devam ediyor. Bu 25bhp ve 20Nm ‘standart’ F-Type R’den daha fazla. dört tekerlekten çekişli SVR , saatte 200 mph’ye çıkmadan önce sadece 3,5 saniyede 60 mph’ye çıkarıyor.

Tüm bu vahşi performansa, tüyleri diken diken eden bir film müziği eşlik ediyor. Derin bir V8 homurtusu ve kulağı delen egzoz gürültüsünden oluşan bir kokteyl. SVR, F-Type’ın parti parçası olmasına rağmen ‘Normal’ ayarında bile biraz yıpranabilen özel bir titanyum ve Inconel egzoz sistemine de sahiptir.

Yeni koltuklar daha destekleyici, bu onun için iyi bir şey çünkü Jag’ın dört tekerlekten çekiş sistemi, arka tekerlekler hiç gevşemeden virajları yüksek hızlarda alabileceğiniz anlamına geliyor. Herşeyi mükemmel bir şekilde kontrol ediyor.

Ancak Jag, Porsche 911 Turbo ile karşılaştırıldığında ağır ve iridir. Direksiyon ve şanzıman olması gerektiği kadar net değil ve SVR’nin yavaşlaması ve daha iyi durması için karbon seramik fren seçeneğini işaretlemeniz gerekecek ve bu zaten oldukça büyük olan fiyat listesinin iyice kabarmasına neden oluyor. Tüm bu akıl almaz dramlara rağmen, SVR, daha düşük F-Type R’den daha rahat sürüyor.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here