Jaguar XF Yenilendi ve Artık Daha Ucuz

0
4274

Jaguar, azalan sedan satışlarını canlandırmak ve BMW 5 Serisi ve Audi A6 gibi son derece başarılı Alman rakiplerini geride bırakmak için XF modelinde makyaj operasyonu yaptı.

Güncellenmiş XF sedan ve XF Sportbrake, dış mekanda ufak dokunuşlara ve yeni F-Pace’den tanıyabileceğiniz yeni bir iç mekana sahip. Ayrıca hafif hibrid dizel seçeneğine de eklenmiş durumda.

Jaguar XF Yeni Bir İç Mekana Sahip

Aracın iç mekanı eski nesilde büyük eleştiriler toplamıştı. Jaguar iç tasarım şefi Alister Whelan şunları söyledi: “İç mekanı gerçekten bir sonraki seviyeye taşımamız gerekiyordu. Ölçek ekonomisi elde etmek için kasıtlı olarak F-Pace ve XF’i birlikte planladık. İki araç iç mekanlarını paylaşıyor.”

Aracın içinde dikkat çeken özellikler arasında Range Rover’dan hatırlayacağınız koltuk başları ve ayar tuşları var. Aynı zamanda yeni Defender modelinde de gördüğümüz Pivi Pro eğlence sistemine yer verilmiş.

Pivi Pro sistemine aynı zamanda kullanımı daha kolay olan ve dokunmatik hissiyatı daha iyi olan 11,4 inçlik kavisli bir ekran eşlik ediyor. Araca eklenen diğer yeni teknolojilerden bazıları ise; kablosuz yazılım güncellemeleri, kablosuz telefon şarjı ve kabin havasını iyonize eden bir havalandırma sistemi.

Motor Seçenekleri Neler?

Yeni Jaguar XF bir hafif hibrid dizel ve iki farklı benzinli seçenekle sunuluyor. Modellerin tamamında 8 ileri otomatik şanzıman motora eşlik ediyor.

2.0 litrelik hacme ve 201 HP güce sahip olan hafif hibrit motor 130 g/km gibi iddalı bir emisyon değerine sahip.

Benzinli seçenekler ise 2.0 litre hacme sahip. 247 HP ve 296 HP güce sahip iki seçenek arasından ikincisi 5.8 0-100 km/s hızlanmasını 5,8 saniyede tamamlıyor. İki model de dört tekerlekten çekiş sistemiyle sunuluyor.

Dış Tasarım ve Fiyatlar

Aracın dışında ise Jaguar ufak dokunuşlar yapmış. Yeni bir ön tampona ağ tasarımına sahip ızgaralar eşlik etmiş. Eğer isterseniz yeni LED farlar ile de satın alabiliyorsunuz. Arka tarafta ise tampon genişlemiş ve farların çevresi karartılmış.

İlk teslimatlar gelecek yılın başında olacak ve İngiltere’de 32.585£ ‘dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Makyaj operasyonu öncesinde ise araç 34.995£  fiyat etiketiyle satışa sunuluyordu. İngiltere pazarında rakibi BMW 5 Serisinden 6.000£ uygun olan bu araç rekabetçi bir fiyata sahip diyebiliriz.

Ülkemizde makyajlanmamış araç şuanda 1.268.304 TL’lik bir fiyat ile satılıyor. Yenilenmiş Jaguar XF’in fiyatı hakkında ise henüz bir açıklama bulunmuyor.

Jaguar SUV İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here