Skoda Superb, 2001-2008 yılları arasında satılan bir station versiyonu yoktu, ancak ikinci nesilde (2008-2015) ilk wagon geldi. Koltuklar kapalıyken 660 litreden maksimum 1.950 litreye kadar genişleyen bir bagajla, içeride çok geniş bir alan var. Bu, Mercedes E-Serisi Estate’tekinden daha fazla alan ve Volvo XC90 bagajı kadar büyük seviyede.

Superb, uzatılmış dingil mesafeli VW Passat tasarımına dayanıyordu, bu yüzden geniş bir bacak boşluğuna sahipti. İkinci kasada daha fazla yer vardı ve şu anki araba VW Grubu’ndaki arka bacak mesafesi, uzun dingil mesafeli Audi A8 L’den sonra ikinci sırada yer alıyordu.

Superb Teknik Özellikler

Kaputun altında, Superb geniş bir benzinli ve dizel motor yelpazesine sahip. Benzin görünümünde, yakıt tasarrufuna yardımcı olmak için 1.4 TSI 125PS, silindir devre dışı bırakmalı 1.4 TSI 150PS ve 220PS veya 280PS ile 2.0 TSI var. SportLine donanımındaki ikincisi, bir Superb vRS’ye alacağınız kadar yakındır, çünkü motor Octavia vRS’de bulunan ile aynıdır .

Dizellerin, tork gücü dağıtımı taşıma ve çekme kapasitesini artırdığı için satışların artışını üstlenmesi bekleniyor. Yakıt açısından verimli Greenline görünümüyle gelen 1.6 TDI 120PS ve 150PS veya 190PS ile 2.0 TSI var.

Tüm otomobillerde altı ileri manuel şanzıman bulunurken, çoğu motorda çift debriyajlı DSG şanzıman bulunur. Seçilmiş modellerde dört tekerlekten çekiş de mevcuttur. Şeritte tutma yardımı, uyarlanabilir hız sabitleyici, park yardımı ve Apple ve Android akıllı telefonlarla uyumlu Smart Link dahil olmak üzere en son teknolojilerin tümü sunulur.

Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

Büyük bir bagaj, beş yetişkin için alan ve bol miktarda saklama alanı, Superb’i ideal bir aile arabası haline getiriyor Superb, koltukları yukarıda veya aşağıda olan rakiplerinin çoğundan daha fazla bagaj alanına sahip ve bunu aynı derecede pratik bir kabinle birleştiriyor.

Skoda, otomobili birlikte yaşamayı kolaylaştıracak ekstra küçük pratiklik dokunuşları eklemek için ‘Simply Clever’ olarak adlandırdığı birçok çözümü sunuyor. Bu, bagajdaki bir LED fener, yakıt doldurma kapağında bir buz kazıyıcı ve ön kapılara gizlenmiş iki şemsiye içerir. Bu düşünceli eklemeler, Superb ile yaşamayı basit ve stressiz hale getirir.

Superb Boyut

Ön yolcu koltuğunu öne doğru katlarsanız bagaj 3,3 m uzunluğa kadar uzun nesneleri de taşıyabilir. Yine de, Skoda’nın tüm bu alanı bu kadar kullanışlı hale getirme şekli gerçekten etkileyici.

Örneğin, bagaj kapağının kenarları (isteğe bağlı olarak elektrikle çalışan veya en iyi özellikli modellerde standart) aracın dış kenarlarına doğru itilerek, düşük yükleme dudağıyla açıklığı çok geniş hale getirir. Arka koltuklar, bagajdaki bir çift kol aracılığıyla otomatik olarak öne doğru düşer ve geniş yükleme, Velcro bagaj ayırıcılar, çeşitli alışveriş çantası kancaları ve isteğe bağlı hareketli bir sahte zemin kullanılarak çeşitli şekillerde yapılandırılabilir.

Bacak mesafesi, baş mesafesi ve yolcu alanı

İç kısım ayrıca, yakıt doldurma kapağındaki bir buz kazıyıcı, ön kapılara yerleştirilmiş şemsiyeler ve kapağı tek elinizle açabilmeniz için kavrayabilen bardak tutucular dahil olmak üzere hayatınızı kolaylaştıracak akıllı çözümlerle kaplanmıştır.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here