Birçok otomobil severin hayalini kurduğu Rolls-Royce hayalet dekorasyonu nihayet Türkiye pazarına girdi. Otomobil, Eylül 2020’de resmi olarak tanıtıldı. Klasik Rolls-Royce formülünü modernize ederek ve çekiciliğini araba hayranlarına göstererek herkes üzerinde derin etkiler bırakmıştı. Ülkemize giriş yapan yeni Rolls Royce Ghost bizlerde nasıl izlenimler bırakacak.

Yeni Rolls Royce Ghost Özellikleri

Aslına bakıldığında Rolls Royce’un BMW’nin altyapısı üzerine kurulduğunu biliriz. Bunun adı ise Yeni Ghost ile beraber Architecture of Luxury isminin verildiği platform ile bizlerle oldu. Eski halefinin panjurunu sarmalayan kaput detayından kurtulan efsane otomobil, Phantom ve Cullinan gibi modellerden tanıdığımız panjur tasarımına yer vermiş. Bu panjurun hemen üst tarafında ise efsane olan Spirit of Ecstasy heykelciği konumlanıyor.

Ghost Teknik Özellikleri

Yeni Ghost modelinin kaputunun altında, her anlamda teknolojik bir mucize olan V12 motor ünitesi ile karşılanıyoruz. Bu 6.8 litrelik canavar, 543 beygir gücü  ve 850 Nm tork üretmektedir. Bu güç ile 2,5 tondan daha ağır bir araç olan Yeni Rolls Royce Ghost’a tam 4,8 saniyede 0’dan 100 km / sa hıza çıkartmaktadır. Bu ağırlığın 100 kilogramının izolasyon malzemesinden oluştuğunu sizlere şaşırarak söylemek isteriz.

Bu kadar özelliği açıkladıktan sonra Royal Motors Başkan Yardımcısı, Rolls-Royce Motor Cars İstanbul Genel Müdürü A. Hilal Aysal, açıklamasını sizlere iletmek isteriz ; “Yeni Ghost’un lansmanı, lüks dünyasında yeni ve çağdaş bir hareketi beraberinde getiriyor. Müşterilerimizden gelen son derece olumlu geri bildirimlerden sonra Ghost’u ilk kez evimizde sunmaktan mutluluk duyuyorum.”. Ek olarak ise “Misafirlerimizin sağlığı ve güvenliği bizim için çok önemli ve Yeni Ghost’un tanıtım planlanmasında bu konuyu titizlikle ele aldık. Geçtiğimiz yılı yaşanılan zorluklara rağmen başarılı bir şekilde atlattık. Böyle dönemlerin kalıcı değerlere yatırım yapmak için doğru zaman olduğunu düşünüyor ve 2021’de başarılı bir başlangıç ​​yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerine değindi.

Fiyatı Ne Kadar?

Yeni Rolls Royce Ghost fiyatının 10 milyon TL bandında olması bekleniyor.

2. El Satılık Otomobil İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here