Rolls Royce Boat Tail’in 28 Milyon Dolar Olmasının Nedeni; Rolls-Royce Boat Tail’in müşterileri için özel olarak üretilmiş olağanüstü özelliklerle dolu olmasından kaynaklanmaktadır. Rolls-Royce, lüks otomobil pazarının mutlak bir temelidir. Uzun yıllar boyunca son derece konforlu ve coşkulu mühendislik parçaları yapma konusunda da bir itibar geliştirmiştir. Rolls-Royce, geliştirme ve üretim yıllarında bazı çok nadir ve özel otomobil modellerinden sınırlı sayıda üretmiştir.

Boat Tail’e baktığımız zaman Rolls’un son birkaç yıldır sergilemeye çalıştıkları bir şey olan karoser yapımı sanatını geri getirmeyi amaçladığını görüyoruz. Ancak yeni Rolls-Royce Boat Tail başka ve çok farklı bir model olarak karşımıza çıkıyor. 28 Milyon Dolar gibi gülünç bir fiyata sahip olan Boat Tail, şimdiye kadarki en pahalı araba modeli olarak bilinmektedir. Bu fiyat etiketi ile son derece sınırlı bir müşteri geliyor. Örnek olarak Jay-Z ve Beyonce, Rolls Royce Boat Tail’in siparişini vererek adlarını duyurmuşlardır. Rolls Royce Boat Tail’in 28 Milyon Dolar Olmasının Nedenini öğrenmek için içeriğimize bir göz atalım.

Üst Düzey Zanaatkarlık

Rolls-Royce, Boat Tail modeli ile arabalara bakış açımızı değiştirmeye çalıştı. Sadece hedefe ulaşma amacından daha fazlasına hizmet etmek için son derece karmaşık bir şekilde el yapımı olarak tasarlandı. Araba, orijinal 1932 Boat Tail modelinden ve yarış yatlarından gelen çizgi ve işlevlerden doğrudan ilham ve etkinin sonucu olarak karşımıza çıkmaktadır. Rolls-Royce’un yeniden canlandırılan ‘Coachbuild’ bölümü şöyle demektedir: “Coachbuild, olağanüstü başarıya, kültüre ve vizyona sahip bireyleri, tamamen orijinal bir motorlu araç üretmeleri için sunuyor ve markanın efsanevi tarihinde hak iddia ediyor. Coachbuild ile ortaklık içinde bir rüyayı gerçekleştiriyoruz. dünyanın en iyi tasarımcıları, mühendisleri ve zanaatkarları ile çok farklı işlere imza atıyoruz.” bu sözler fiyata yansıyan bir şeydir.

Bovet İsviçre SaatiRolls Royce Boat Tailin 28 Milyon Dolar

Boat Tail’de bir değil iki benzersiz nokta bulunmaktadır. Araba ve arabanın içerisinde bulunan ve çıkarılıp bileğe takılabilen Bovet İsviçre saatidir. Bu arabanın sahipleri için dijital ekranlarla saati söylemek yeterince şık değildir. Saat, Boat Tail için özel olarak üretildi ve Bovet onları halka satma gibi bir niyetlerinin olmadığını söylüyor. Fiyat önemli değil çünkü bu saatlerden birine sahip olmak istiyorsanız öncelikle arabayı satın almanız gerekecek.

Otomobile Farklı Bir Bakış AçısıRolls Royce Boat Tailin 28 Milyon Dolar

İkinci Nokta ise bagaj kapağında bulunan ancak bir düğmeye dokunarak açılan bir şemsiye, soğutmalı şampanya tutacağı ve oturulacak bir çift tabure ile tamamen dolu olarak gelen yat tarzı bir güverte düzenini ortaya çıkarır. Ayrıca bu araba; iki buzdolabı, tabak, çatal ve bıçakla dolu olarak geliyor. Boat Tail’i sadece bir araba değil, bir olay haline getiriyor.

Sahipleri Jay-Z ve Beyonce, akşam yemeği partileri düzenlemeyi çok seviyorlar ve arka güvertesi bir suite açılan bir arabadan daha mükemmel ne olabilir? Rolls-Royce’un Coachbuild Tasarım Başkanı Alex Innes, bu aracı bir “mühendislik harikası” olarak nitelendirdi. İki kilitlenebilir panel ortadan menteşelidir ve 67 derecelik bir açıyla kelebek hareketiyle açılır. Alt kısımdaki paneller krom kaplıdır ve ayrıntılı iç dolaplar karbon fiberden yapılmıştır. Paneller açıldığında, 15 derecelik açıyla iki sandık ortaya çıkıyor. Sağ taraftaki tam bir tabak ve çatal bıçak takımı, soldaki ise ikili buzdolabı ve şampanya bardakları, peçeteler ve güzel bir kadeh şampanya keyfi için gerekli diğer tüm malzemeleri içeriyor.

Görünüşe göre bu arabanın sahipleri aynı zamanda şampanya meraklıları ve araba en sevdikleri vintage Armand de Brignac ile dolu olarak karşımıza çıkıyor. Buzdolabı, o özel şampanya için mükemmel servis sıcaklığına ayarlanmış. Her iki tarafta, uyumlu ahşapla tamamlanmış döner bir kokteyl masası var ve altlarında deri ve karbon fiberden yapılmış bir çift katlanır tabure bulunuyor. Paneller açıkken, arka güvertenin ortasına gizlenmiş bir şemsiye kullanmak mümkündür. Elbette her şey el işçiliğiyle yapılmış olan Rolls-Royce’a göre yedek parça yok. Bu yüzden bunlardan herhangi biri bozulursa, Rolls-Royce markası yenilerini yapmak zorunda kalacak.

Rolls Royce Boat Tailin 28 Milyon Dolar Aracın birçok noktasına farklı ayrıntılar devam etmektedir. Örnek olarak torpidoyu açtığınız zaman deri kılıflı tamamen özel bir alüminyum Mont Blanc kalem bulacaksınız. Ayrıca aracın gövdesini süsleyen muhteşem boyadan da bahsetmeliyiz. Zevkli bir okyanus mavisi rengine, otomobilin hatlarını gerçekten vurgulamak için değişen ışık koşullarını yansıtan ışıltılı kristaller nüfuz ediyor. Aşırı zanaatın bir başka noktası da Boat Tail’in gövdesinin, günümüzün toplu otomobil pazarında son derece nadir ve özel olan tek bir metal parçasından dövülmesidir. Sonuç olarak Boat Tail, otomobil ve sanat arasındaki çizgiyi bulandıran arabalardan biridir.

İkinci El Rolls Royce İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here