Volkswagen Golf R32 – Bir Başka Golf R32 olarak adlandırabileceğimiz Volkswagen modeli, dikkatleri üzerine çekiyor. Spor otomobiller kadar performansa sahip olan fakat gündelik sürüşe oldukça uygun olmasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Volkswagen Golf, anında tanınan ve bilinen bir modeldir. Ayrıca potansiyel olarak sayısız nesiller boyunca bir ailenin dayanak noktası olarak hizmet etmiştir. Genellikle şirketlerin ve çekirdek ailelerin tercih ettiği Volkswagen Golf modeli, R32 ile farklı boyutlara ulaşmaktadır.

Bildiğimiz üzere Volkswagen, hot-hatch araba modeli pazarına öncülük etmektedir. GTI’nın sağlayabileceğinden çok daha fazlasını sunan bir araba ihtiyacının farkına varan Alman üretici, R32 modeli üretmiştir. Sonuç olarak Golf’ü yepyeni bir aleme iten güçlü bir dört tekerlekten çekişli araba karşımıza çıkmaktadır. Çok sevilen VR6’nın gelişmiş bir versiyonunu kullanan R32, hot-hatch modellerinin İsviçre çakısı gibidir. Performansı ve günlük kullanım kolaylığı, Volkswagen Golf 32’yi farklı boyutlarda karşımıza çıkarmaktadır.

Golf V6 4MotionVolkswagen Golf R32 - Bir Başka Golf

R32’nin öncüsü Golf V6 4Motion, VR6 etiketini düşürse de motor düzenini korumayı başardı. AWD sistemine bağlı 204 beygir güç üreten 6 silindirli 2,8 litrelik bir ünite sunan 4Motion, bu özellikte sunulan en sofistike Golf modeliydi. 6,9 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza çıkabilen 4Motion, Audi S3’e karşı meydan okumayı başardı. Ayrıca kullanıcılara başka bir pakette doğal emişli bir motor seçeneği de sunuldu.

Kısa Ömürlü Fakat Harika Bir Araba

4Motion’ın başarısı üzerine inşa edilen Volkswagen, ilk olarak 2002 yılında piyasaya sürülen R32’yi geliştirdi. Bu, dünyanın çift kavramalı şanzımana ve bugüne kadarki en güçlü Golf ile sunulan ilk seri üretim otomobildi. Sadece iki nesil boyunca üretilen R32, kısa ömürlü olsa da oldukça özeldi. Ancak otomobil, iyi yakıt ekonomisine duyulan ihtiyaç nedeniyle öldürülmüştür.

4Motion sistemine dayanan Haldex-Traction yarı zamanlı dört tekerlekten çekiş sistemi ile donatılmış olan R32, kaygan yüzeylerde rakibi olan hatchback modellerini yenecek üstün kavrama ve çekiş seviyeleri sunuyordu. Bir kez doğru lastik seçimi ile donatıldığında, R32’nin her iki versiyonu da yetenekli bir soğuk hava aracı olduğunu kanıtladı. Karmaşık sürüş sistemi diğerlerinin başarısız olacağı yerlerde yol tutuşu arıyor ve güvenli ilerlemenin sağlanabilmesini sağlıyor.

Lüks Tasarım/Güçlü Performans Volkswagen Golf R32 - Bir Başka Golf

Platformu ile sınırlı olmasına rağmen Mk4 R32, zamanın büyük sedanlarıyla yaygın olarak ilişkilendirilen yüksek düzeyde konfor ve donanım özellikleri sunuyordu. Tavan çizgisine kadar ileri teknolojiyle tasarlanmıştı. Daha fazla alan ve geniş bir bagaj hacmi sunan otomobil; lüks, performans ve stil arayan bir aile tarafından aranan modeldi. Güç, benzersiz görünüm ve hatta daha iyi yol tutuşu arayan zorlu R32 hayranları için en iyi Golf’ü daha da geliştirmek ve yükseltmek için finansal imkanlara sahip olanlar için çok sayıda seçenek var. Agresif bir geniş kavisli gövde kiti, daha büyük alaşım jantlar, soğuk hava indüksiyon kiti veya 1000 beygire kadar güç sağlayan 2. kademe süper şarj kiti, özel bir şey yaratmak için geniş imkanlar sunmaktadır.

Standart bir Mk5 Golf GTI’dan önemli ölçüde daha hızlı olmamasına rağmen R32, her iki durumda da motorun torku sayesinde manevraları kısa sürede tamamlayarak, her iki durumda da en iyi şekilde deneyimleniyordu. Ek olarak AWD sisteminin sunduğu sağlam yapı, süper otomobilleri kovalarken sportif hatchback’i bir dizi geniş virajda iterken hem güvence hem de güven sağladı.

Mk5 Sürümü

2003 yılında pek popüler olmayan Mk4 Golf’ün yerini çok daha üstün olan Mk5 aldığında, dikkat ve beklenti kısa süre sonra 2005’e kadar gerçekleşmeyen, serinin en üstünde yer alan R32’ye çevrildi. Revize edilmiş bir motordan yararlanan R32, 247 beygir gücü üretti. Ayrıca bir DSG şanzımanı sayesinde fiyat olarak rakiplerinden birkaç kat daha pahalı otomobillerle kolayca rekabet edebilecek yol tutuşu ile donatıldığında 6.2 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza ulaşabiliyordu.

V6 Golflerin SonuncusuVolkswagen Golf R32 - Bir Başka Golf

Volkswagen fanatiklerinin içinde bir efsane olan V6, bol miktarda güç sağlayan büyük tork değerleri ile devir aralığı boyunca esnek güç sunan muhteşem bir motordu. Daha fazla ayarlanabilir güç ve daha iyi ekonomi sunan 2.0 litrelik turbo şarjlı dört silindirli bir ünite olan ve harika derecelerde ayarlanabilir EA888’in yerini alarak, 3.2 litrelik V6 motorlu bir Golf seçmek kısa sürede modası geçmiş bir fikir haline geldi. “Volkswagen Golf R32 – Bir Başka Golf” adlı içeriğimizden yola çıkacak olursak Golf R32, bir devrin sembolü olarak karşımıza çıkmaktadır.

İkinci El Volkswagen Golf İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here