Volkswagen ID.4 Avrupa’nın En Çok Satan Elektrikli Aracı Oldu

Volkswagen ID.4, JATO Dynamics’in rakamlarına göre, Avrupa elektrikli araç satış listelerinde ilk sırada yer aldı. JATO’nun verilerine göre, ID.4; ay boyunca 7.335 satışla Nisan ayında sıralamada birinci olurken, VW ID.3 hatchback 5.735 satışla ikinci sırada yer aldı. Renault Zoe 4.015 satışla 3. sırada yer aldı. Bu verilerle Volkswagen ID.4, Avrupa’nın en çok satan elektrikli aracı oldu.

ID.4’ün güçlü satışları, VW’yi Nisan ayında Avrupa’daki toplam tam elektrikli otomobil pazarının yüzde 34’ünü kazanmasını sağladı. Bu, VW’nin pazar payının yüzde 27’nin biraz altında olduğu Avrupa pazarındaki genel konumundan daha iyi.

Avrupa’da yeni otomobil kayıtları Nisan ayında 1.03 milyon adetle yüzde 256 arttı. Ancak yine de pandemi öncesi seviyelerin neredeyse dörtte biri altında. Düşük emisyonlu araçlar, bir yıl önceki ile karşılaştırıldığında, yüzde 11’in üzerine çıkarak, pazarın yüzde 15’ini oluşturdu. Tam elektrikli modellere olan talep yüzde 338 artarak 71.500 adede ulaştı. Plug-in hibrit kayıt sayısı yüzde 507 artarak 81.000’e yükseldi.Volkswagen ID.4 Avrupa’nın En Çok Satan Elektrikli Aracı

JATO Yetkilisinin Açıklamaları

JATO kıdemli analisti Felipe Munoz, ID4’ün başarısının elektrifikasyon trendinin bir sonraki aşamasının geldiğini vurguladı. Munoz, “Şimdiye kadar elektrikli araç talebindeki artışın çoğu, Tesla Model 3 sedan ve hatchback gibi geleneksel otomobiller tarafından sağlandı. Ancak SUV segmentinde çok az seçenek var. SUV’lerin son 10 yılda satış/kar büyümesini hatırlamamız gerekiyor. SUV’ler olmadan EV’ler niş bir segment olmaya devam edecek.”

Kıdemli analist, Avrupa’da düşük emisyonlu araç satışları için pazar payının bu yılın sonuna kadar artacağını; hatta, yüzde 20 ila yüzde 25’e ulaşabileceğini tahmin etti.

Munoz, tüketicilerin hükümet teşviklerine olumlu tepki vermediğini ifade etti. Talebi artırmasına rağmen, tam elektrikli arabaların hala çok pahalı olduğunu söyledi. Bunun da devlet teşviklerini kritik bir destek unsuru haline getirdiğini belirtti. “Hükümetin yardımını en azından önümüzdeki 3 yıl için bu hikayede önemli bir unsur olarak görüyoruz. Bu nedenle maliyetleri düşürmek ve bu arabaları uygun fiyatlı hale getirmek için nispeten az zamanları var.”

Munoz, daha fazla modelin, daha fazla SUV’nin ve daha ucuz seçeneklerin gelişinin de yardımcı olduğunu söyledi. “Yaklaşan elektrikli SUV’larla, özellikle daha fazla vergi ile cezalandırılırlarsa çekiciliğini kaybetmeye devam edecek. Ancak içten yanmalı motorlar ile bu büyümeyi desteklemeye devam etmeliyiz” dedi.

Bununla birlikte Munoz, içten yanmalı motorlu arabaları elde tutmanın ve EV’leri artırmanın, otomobil üreticilerinin çözmesi gereken bir sorun olduğuna da dikkat çekti.

“Bugün, EV’ler üzerinde baskı var. Ancak hiçbiri içten yanmalı araçlarının satışından elde edilen karlar olmadan elektrifikasyonu finanse edemez” dedi. “Bu yüzden içten yanmalı araçları kısa ve orta vadede küçük oyuncular olarak görmüyorum.

Volkswagen’in ID.4 Satış HedefiVW_ID4_2_1220_VW

Volkswagen ID.4 Avrupa’nın en çok satan elektrikli aracı olduktan sonra hedefler daha da büyüdü. VW, bu yıl araçların üçte ikisi Avrupa’ya; geri kalanı ABD ve Çin’e gidecek şekilde 100.000 ID4 crossover teslim etmeyi hedefliyor. Otomobil üreticisinin elektrikli otomobil satışları, VW’nin geleneksel yanmalı modellerin satışlarındaki düşüşü dengelemesine yardımcı oluyor.

İkinci El Elektrikli Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here