Volkswagen ID.4 Prototipi Ortaya Çıktı

0
2584

ID ismiyle adlandırılan Volkswagen elektrikli araçlar serisinin dördüncü otomobili olan ID.4 hakkında daha önce size teknik bilgiler vermiştik. Seri üretime başladığını duyurduğumuz o haber üzerinden 15 gün geçmişti ki Volkswagen ID.4 bu kez prototipi ile gündeme geldi. Yerli otomobil TOGG’un SUV versiyonu ile aynı sınıfta yer alan ID.4’un artık tam olarak nasıl göründüğünü biliyoruz.

Dış Görüntü

Dışarıdan bakıldığında ilk göze çarpan unsur bizce aracın panjuru. Yeni nesil otomobillerinde olduğu gibi oldukça ince bir ön panjur tercih edilerek farların led detayları çamurluğa doğru uzatılmış. Ancak diğer modellerin bazı fotoğralarda bunun görülmemesi, opsiyonel olabileceği dedikodularına da yola açmış durumda. Çamurluklar da hem önde hem arkada bir miktar şişirilerek kaslı ve maskülen bir görüntü sağlanmış. Aracın arka kısmı da bu konsepte oldukça uygun biçimde dizayn edilerek oldukça eğik bir C sütunu ve bagaj kapağını boydan boya geçen arka stoplar ile spor görüntü korunmuş. Arka kapıdan arka çamurluğa doğru giden çizginin yükselerek arka stoplarda son bulması da aracın spor ve maskülen bir görüntü oluşturmasına yardımcı olmuş.

İç Mekan

 

İç mekan ise sadeliğiyle şaşırtıyor. Elektrikli araç denilince akla ilk gelen unsur, ön konsola entegre Tesla misali bir dev dokunmatik kontrol paneli olurdu. Ancak Volkswagen ID.4, her zamanki yol araçlarında kullanılan ekranı bu kez ön konsola entegre bir şekilde değil kendi başına kullanmayı tercih etmiş. Bu her ne kadar konsolun üst kısmına hareket getirse de, alt kısımda da bir o kadar hatta daha fazla sıkıcılığa yol açmış gibi. Özellikle havalandırma kanallarının olduğu orta bölge, sürücüye giriş paket benzinli bir otomobilin içindeymiş hissi yaratıyor. Gösterge panellerinin olduğu bölüm ise yine tamamen dijital bir ekrandan oluşuyor. Otomobile ve yola dair verileri bu ekrandan takip edebiliyorsunuz.

Orta konsoldaki sıradanlık, piano black direksiyon tuşları ve bardaklık çerçevesi ile aşılmak istenmiş. Ancak pek başarılı olduğu söylenemez. Neyse ki Volkswagen koltuklarda oldukça keyifli bir tasarımcı ile çalışmış. Süet veya alcantara kumaştan oluşan koltuklar dikiş desenleri ve deri detaylar ile zenginleştirilmiş. Toprak rengi deri detaylar ambians aydınlatmaları ile desteklendiğinde içeride hoş bir ortam oluşacağına şüphe yok. Ayrıca koltuklardaki ID logosuna da dikkat çekmek gerek.

Değerlendirme

Sonuç olarak Volkswagen ID.4 oldukça spor ve kaslı bir dış görüntüyle ortaya çıksa da iç mekanda biraz sönük kalmış denebilir. Belki de elektrikli aracın içine girdiğimde normal araçlardan farklı olarak çok şey beklediğim için suçlu ben olabilirim, ancak neredeyse 10 senedir kullanılan sinyal ve silecek kollarının aynı şekilde ID.4’da görülmesi sanırım herkes için bir miktar hayal kırıklığı olacaktır. Neyse ki, TOGG’un iç mekanı biraz daha eğlenceli. Onu da yollarda görmek için sabırsızlanıyoruz!

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here