Volkswagen Taos için Geri Sayım Başladı!

Volkswagen‘in 13 Ekim’de tanıtacağı ve 2022 yılında Amerika’da satışa sunmayı planladığı Taos modeli ile ilgili yeni bilgiler paylaşıldı. Geçtiğimiz günlerde Alman otomotiv devi Volkswagen tarafından duyurulan yeni mini SUV modeli Taos’un, mekanik detayları ortaya çıktı. Volkswagen, model ile alakalı bir önceki paylaşımında teaser niteliğinde görüntüler kullanmıştı. İşte Volkswagen Taos ‘a ait teknik bilgiler;

Volkswagen Taos’un teknik özellikleri nasıl olacak?

Kompakt Tiguan olarak ortaya tabir edilen model, turbo destekli, 1.5 litrelik, sıralı dörtlü bir benzinli motor ile gelecek. Bu motor 158 beygirlik bir güç üretim kapasitesine sahip olacak. 1.5 litrelik turbo şarjlı bu motorun tork değeri ise 250nM olarak açıklandı. Önden çekerli modellerinde 8 ileri bir otomatik şanzıman kullanılırken, dört çeker modellerde 7 ileri çift kavramalı bir şanzıman kullanılacak.

Modele ait boyut ölçüleri de marka tarafından paylaşıldı. 4.4 metre uzunluğuna sahip modelin, Tiguan’dan bir hayli küçük olduğunu söyleyebiliriz. Bu boyutları ile Taos, Subaru Crosstek ve Jeep Compass’a benzer bir hacim ile gelecek. Taos, Volkswagen’in gelenekselleşen platformu MQB üzerinde konumlandırılacak. Bu platformda Taos’un 2 sıralı 5 koltuklu bir kapasite ile gelmesi bekleniyor. Büyük kardeşi Tiguan gibi, 3 sıra olmak üzere 7 koltuklu bir versiyonunun çıkması mümkün gözükmüyor.

taos

Tarek ve Tharu’ya benzeyebilir!

Volkswagen tarafından 13 Ekim’de Taos’un üzerindeki örtü kaldırılacak. Modelin merakla beklenen lansmanıyla beraber, markanın rakipleri ile olan yarışını kızıştıracağı ön görülüyor. Tasarım detaylarından anlaşıldığı kadarıyla bu mini SUV, markanın Çin pazarında satışı bulunan Tarek ve Tharu modellerine benzer nitelikte bir dizayn ile geleceğini gösteriyor. Volkswagen Taos’un 2021 yılının yaz ayları itibariyle satışa çıkması bekleniyor.

Tasarımı ile dikkat çekmişti!

Geçtiğimiz haftalarda teaser niteliğinde görseller ile Taos’un tasarım detayları ortaya çıkmıştı. Kompakt boyutlarına rağmen olan kaslı görüntüsü ve LED aydınlatmalarındaki sert çizgilerle dikkat çekici bir görüntüye sahip olacağını göstermişti.

volkswagen taos

Volkswagen Taos ‘un Türkiye’de satışı olacak mı ?

Modelin Avrupa pazarında satışa sunulup sunulmayacağı ile ilgili marka tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. Avrupa pazarında satışının olması halinde ülkemizdeki yollarda da Taos’u görmemiz mümkün olabilir. Volkswagen, kompakt boyutlara sahip olan crossover modeli T-ROC ile ülkemizdeki satışına devam ediyor. Bu durum, Taos’un Türkiye pazarına girmesine engel olabilir.

İkinci el Volkswagen Tiguan ilanları

Volkswagen Taos 13 Ekim’de Yüzünü Gösterecek!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here