VAG Grubu Lamborghini, Bugatti ve Ducati’yi Satıyor Mu?

0
1830

Volkswagen AG (VAG);  Lamborghini, Bugatti ve Ducati Markalarının Geleceğini Masaya Yatırdı

Reuters tarafından hazırlanan habere göre bu hafta gerçekleşen Volkswagen AG’nin (VAG Grubu) yıllık toplantısında öne çıkan konulardan birisi de Bugatti markasının satışıydı. İçten yanmalı motorların bugün bile ikinci planda kaldığı günümüzde, geleceğin sürdürülebilir enerji ile çalışan taşıtlarda olduğunu görmek zor değil. Dünyanın en büyük otomotiv üreticisi olan Volkswagen AG’nin de bu projeksiyonu göz ardı ederek gelecek planları yapması düşünülemezdi.

Reuters’in isimsiz iki VAG grubu yetkilisini kaynak göstererek yaptığı habere göre daha niş araçlar üreten bu butik markaların elektrikli çağa uyumu konusunda bazı şüpheler var. Bu modellere elektrik altyapısı kazandıracak maddi imkanlara sahip olup olunmadığının en kısa sürede belirlenmesi gerekiyor. Bu maliyetin yanında ana marka Volkswagen’in ileride üreteceği elektrikli otomobillerin Ar-Ge ve üretimi için milyarlarca Euro kaynağa ihtiyacı olduğu da biliniyor. Hal böyleyken Lamborghini, Bugatti ve Ducati çemberin en zayıf halkaları olarak karşımıza çıkıyor.

Bu 3 markanın en önemlisi olan Lamborghini 2019 yılında 4554 adet otomobil satmış. Grubun diğer supersport araç üreticisi olan Bugatti ise 2019 yılında sadece 82 adet otomobil satabilmiş. Grubun motosiklet üreticisi olan Ducati ise geçtiğimiz yıl 52 bin adetlik satış rakamına ulaşmış.

Diess: “Dönüşümün anlamını tekrar kendimize sormalıyız.”

VAG Diess

Volkswagen Grubu CEO’su Herbert Diess, Reuters’ın bu konuyla alakalı yaptığı haber için bir açıklamada bulunmadı. Diess konuşmasında, “Sürekli olarak grupta yer alan marka portföyümüze bakıyoruz, otomotivdeki köklü değişim aşamasında bunu yapmak zorundayız. Piyasadaki bozulma göz önüne alındığında daha fazla odaklanmalı ve grubun bireysel bölümleri için dönüşümün anlamını tekrar kendimize sormalıyız.” ifadelerine yer verdi.

Gözümüzü gelecekten günümüze çevirdiğimiz zaman ise VAG Grubu’nun bu üç markanın satışlarından memnun olduğunu biliyoruz. Diess en son açıklamasında konuyla alakalı; “Duygusal lüks otomobillerimiz corona krizini son derece iyi atlatıyor. Ayrıca Ducati’nin motosiklet satışları da yıldan yıla önemli ölçüde arttı.” demişti.

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here