Yamaha Tenere 700 İncelemesi

0
4309

Yamaha Tenere 700 İncelemesi“Yamaha Tenere 700 incelemesi” adlı içeriğe başlamadan önce marka hakkında iki, üç cümlelik yorum yapmak isterim. Yamaha son yıllarda ortaya çıkardığı seriler ile ülkemizde başarıyı yakalamış durumdadır. MT, YZF, Tenere gibi serilerin başarısı, sürücüler tarafından kabul edilmektedir. Ülkemiz de Yamaha markasının tutulmasının başlıca nedenlerinden birisi de herkese hitap edebiliyor olmasıdır. Nasıl kullanmak isterseniz, o şekle giren bu motosikletler, günümüz ekonomi koşullarında kullanıcı dostu olmaktadırlar. Yamaha XT 660’ın bir yeni sürümü olan Tenere 700, yapılan değişiklikler ile kullanıcı şikayetlerine önem verildiğini gösteriyor. Yamaha Tenere 700’ü incelediğimiz zaman, safkan bir yarış atını incelermiş gibi hissediyoruz. Tenere 700 yapısı itibariyle dikkatleri üzerine çekmektedir. “Yamaha Tenere 700 incelemesi” adlı içeriği okuduktan sonra ülkemizin dört bir köşesini, dağ yollarından gezmek isteyeceksiniz.

Teknik ÖzelliklerYamaha Tenere 700 İncelemesi

İlk bakışta bizi 689cc’lik 2 silindirli bir motor karşılıyor. 2 silindirli olduğunu öğrendiğimde yüzümde ister istemez bir gülümseme meydana geliyor. XT 660’ın en kötü özelliğinden biriside tek silindirli olmasıydı. Silindir arttıkça titreşimin azalacağını umuyorum ve Tenereye 2 silindirin çok yakıştığını düşünüyorum. Sıvı soğutmalı, 6 vites’e sahip olması, uzun yolculuklarda ve agresif sürüşte kullanıcıya iyi gelecektir. Önde çift disk, hidrolik fren sistemi bulunurken arkada tek diskli hidrolik fren sistemi bulunmaktadır. Yüksek amortisörlere sahip motosikletlerin, ön frene basıldığında yaylanır gibi hissettirmesi birazda olsa azaltılmıştır. Boyutlarına geldiğimiz zaman 875 milimetrelik sele boyuyla, kısa boylu insanlara zor anlar yaşatıyor. Özellikle 204 kilogram ağırlığındaki Yamaha Tenere 700 ile kırmızı ışıklar ve yokuşlarda durmak gözünüzü korkutabilir. Tenere 700’ün en büyük dezavantajı olan, yakıt tankı kapasitesi ise sadece 16 Litredir. Şehir içinde 100 kilometre de  6.1 litre, şehir dışında 3.8 litre, ortalama olarak 5.1 litre yakıt tüketimine sahiptir.  XT 660’ın 23 Litrelik deposunu hayal ettiğimde, aklımda sadece “Neden?” soru kalıbı kalıyor. Dağ yollarında benzinlik bulamayacağımız için uzun yolculuklarınızı, asfalttan planlamanız en sağlıklısı olacaktır. Artık motosiklet dünyasının alışması gereken ABS, bu motosikletinde üzerinde mevcuttur. Hareket halinde giderken ABS modlarını dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Tasarım

Tenere 700’e Mecidiyeköy trafiğinde bile binseniz, kendinizi Dakar’da birinciliğe oynuyormuş gibi hissedeceksiniz. XT660’ın hantal duruşunun ortadan kaldırılmasıyla ortaya gerçek bir adventure motosiklet çıkmıştır. İnce ve uzun selesi, ralli stili kokpit tasarımı ve geniş gidonuyla beraber bu motosikleti sürdüğünüzde, kendinizi hayal dünyasında hissedebilirsiniz. Rallilerden özenilen göstergelerinde, istediğiniz her şeyi görebilirsiniz. Tenere 700 çalışırken, farlarına bakmanızı tavsiye etmiyorum. 4 tane led farın gecelerinizi, gündüze çevirmesi çok hoşunuza gidecek. Güneşsiz günlerde motosikletinizin önüne geçin ve sadece farlarına bakmanızı öneririm. Tabii ki de güneş gözlüğünüzü takmayı unutmayınız! Renklerine geldiğimiz zaman 3 çeşit renk seçeneğiyle karşılaşıyoruz. Cerami ice, power black ve competition white olarak adlandırılan renkler oldukça sıradan durmaktadırlar. Umarım önümüzdeki yıllarda daha canlı renklere sahip Tenere 700’ler görebiliriz. Son olarak ekim/2020 tarihinde bu motosikletin fiyatı 120.500,00 TL’dir.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here