Tüm dünyada kadın motor sürücülerine artık çokça rastlıyoruz. Bu durum artık motosiklet dünyasının herkese hitap ettiğini gösteriyor. Motor kullanımında kadın sürücüler için ideal motorun hangisi olduğunu bilmeyenler var. Bu kitleyi çekebilmek için motosiklet firmaları hem erkeklere uygun hem de kadınların rahatça sürebileceği modeller için çaba gösteriyorlar. Tabi ki bunu standarta dönüştürmediler fakat bazı modellerde kadın sürücülerin faydalanabileceği tipte motorlara dönüşütürüyorlar veya kodlarını değiştirip yeni modellerini sunuyorlar.

Bakalım bu motor listesinde kimler varmış. Gelin birlikte görelim…

1 Kadın Sürücüler İçin ‘Vespa-Sprint 150 S’ Bir Vazgeçilmez

Evet bildiğiniz gibi listeye herkesin bildiği Vespa ile başlıyoruz. Sanki kadın sürücüler ile özdeşleşmiş olan bu marka diğer motorlara göre oldukça küçük bir yapıya sahiptir. 150 cc ve iki zamanlı motora sahip bu aracı tercih edebilirsiniz.

2. El Vespa Modelleri

2Sym Fiddle III

Vespa’nın fiyatına bütçeniz yetmiyorsa eğer Sym Fiddle alabilirsiniz. İki motorda birebir aynı yapıya sahip. Sadece dediğim gibi fiyat olarak biraz daha uygun.

2. El SYM Modelleri

3Yamaha Tricity 125

İki teker endişesini kırmak için üretilen bir motor olarak düşünüyorum, kolay eğim verme, düşme riskini azaltma gibi etkenler özellikle kadınlar için düşünülmüş gibi görünüyor. Bir motor denge konusunda hiç bu kadar güvenli olmamıştı.

2. El Yamaha Modelleri 

Bu kadar scooter tarzı motorlar ilginizi çekmeyebilir. Şimdi de supersport ve chooper tarzı modellere bakalım…

4Kawasaki Ninja 300

130-150 kilo arasında motorun ağırlığı değişiyor. Hız tutkunu kadınlar için başlangıç seviyesinde bir motor olabilir. Özellikle kısa boylu sürücüler için ideal ve kadınlar için hem şık hem uyumlu.

2. El Kawasaki Modelleri

5KTM Duke 300

Fiyat ve ağırlıkları bakımından Ninja 300 sınıf arkadaşı olan Duke 300 de değerlendirilebilir.

2. El KTM Modelleri

6 Harley Davidson Iron 883

Harley Davidson’dan başka chooper tarzda motor tanımam. Tercih edilebilir bir motor markası. Bu arkadaş ise muazzam ağır; ortalama 200 kg civarında.

7Harley Davidson Street 750

Iron 883’e göre biraz daha hacim olarak küçük olan Street 750 kullanılar arasında kompaktlığıyla ön plana çıkıyor.

8Suzuki Intruder 250

Sanki Harley dışındaki diğer markalar onların muadil motor üreticileri gibi. Harleyler malum fiyatları biraz uçuk.  Kadın kullanıcılar için ideal bir chooper modelidir Intruder 250 . Modelden de anlaşılacağı üzere 250 cc bir motora sahip ve keyfili bir sürüş yaşatır kullanıcılara.

2. El Suzuki Modelleri

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here