Uçan araba konusunda gelişmeler her geçen gün artıyor

Günümüzde elektrikli araçlara karşı ilgi ve yatırım her geçen gün artıyor. Bu alanla alakalı çalışmalar genişliyor ve insanların gözü artık konu üzerinde. Tabii ki firmalar da durmadan bu konuda araştırmaları sürdürüyor. Çok adını duymaya başladığımız bir diğer araç işe uçan araba.

Konuyla alakalı bazı kaynaklar, General Motors’un hava taksi pazarındaki seçenekleri araştırdığını belirtiyor. ABD’li otomobil üreticisinin ilgili ulaşım pazarlarında büyüme arayışında olduğu bildiriliyor. Bu arayışın da bir parçası olarak, halk arasında “uçan araba” olarak bilinen araçların yapılıp yapılmayacağı şirketin gündem konularından oldu.

İcra Kurulu Başkanı Mary Barra geçtiğimiz günlerde, Detroit merkezli GM’nin hava taksi pazarına olan ilgisine ilk referansını yaptı. Bunun elektrikli araçların (EV’ler) ve Ultium gelişmiş elektrikli bataryasının geliştirilmesine uygun olduğunu söyledi.

uçan araba

“EV geleceğimize çok inanıyoruz”

Bir konferansta ” EV geleceğimize çok inanıyoruz ve bu sadece araçlar için değil, ” dedi. “Ultium pil sistemimizin gücü ve esnekliği, havada hareketlilik dahil birçok kullanım için kapılar açar. “diye ekledi.

Hava taksileri, jet motorları yerine elektrik motorları kullanan dikey kalkış ve iniş (VTOL) uçaklarıdır. Uzun pist ihtiyacını ortadan kaldırmak için tasarlanmışlardır. Dönen kanatlara ve bazı durumlarda pervanelerin yerine rotorlara sahiptir.

Elektrikli hava taksileri muhtemelen düşük seviyeli rotalarda uçarak yollardaki trafik sıkışıklığını hafifletecek. Ancak, daha popüler hale geldikçe hava trafiğini artırabilirler.

GM sözcüsü Stuart Fowle ayrıntılı bilgi vermeyi reddetti. “Gerçekten heyecanlandığımız ve baktığımız bir alan.”

GM hisseleri% 5,4 kadar yükseldi ve öğleden sonra işlemlerinde hala% 1,4 arttı.

Konu ile ilgili yatırımlar büyüyor

Yatırımcı web sitesi PitchBook’a göre, kurumsal ve özel yatırımcılar, insansız hava araçları ve elektrikli hava taksileri de dahil olmak üzere 100’den fazla hava aracı girişimine en az 2,3 milyar dolar harcadılar. Ancak teknoloji hala ticarileşme ve karlılık açısından önemli engellerle karşı karşıya.

GM, hala gelişmekte olan pazarda Hyundai, Toyota, Daimler AG, Volkswagen AG ve Geely gibi otomobil üreticilerine katılıp katılmayacağına karar verirken, tüm seçenekleri – inşa etmek, tedarik etmek ya da ortak olmak – tartıyor. Geleneksel uçak şirketleri Boeing ve Airbus da elektrikli araçlar geliştiriyor. GM gelecek yılın başlarında bir duyuru yapması beklentiler arasında.

Kaynaklardan biri, GM’nin havadan hareketlilik pazarı üzerine yaptığı araştırmanın, GM’nin inovasyon grubunun büyüme için diğer ulaşım pazarlarını keşfetme çabasının bir parçası olduğunu söyledi.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here