toyota highlander

Toyota Avrupa Pazarına Yeni Bir SUV ile Giriyor!

SUV karosere sahip araçlara olan talep artış göstermeye devam ediyor. Hal böyleyken otomobil üreticileri de ürün gamlarındaki SUV sayılarını arttırma yoluna gidiyorlar. Bunun sonucunda ise SUV pazarı gün geçtikçe büyüyor. Japon otomobil üreticisi Toyota, Avrupa pazarında bulunmayan bir modelini, pazara sunmaya karar verdi. Toyota Highlander Avrupa’daki satışlarına başlamak için gün sayıyor.

toyota highlander

RAV4’ün Abisi Toyota Highlander!

Toyata’nın avrupa pazarında bulunan SUV modeli RAV4’e alternatif bir model geldi. Highlander isimli yeni model, boyut olarak RAV4’ten daha büyük ölçülere sahip. 7 koltuklu olarak tercih edilebilen model, sunduğu yaşam alanı ile dikkat çekiyor.

toyota highlander

Benzinli ve Elektrikli Motor Seçenekleriyle Geliyor!

Toyota’nın SUV pazarındaki yeni temsilcisi Highlander, çevreci motor seçeneği ile geliyor. 2.5 litrelik benzinli ve elektrikli motor seçeneği ile sunulacak olan modelde, hibrit teknolojisinden yararlanılıyor. Pil takımı, 3 sıra koltuklu modelin 2. koltuk sırasının altına konumlandırılmış. 244 beygirlik güç üreten bu ünite ile Highlander, 0-100 hızlanmasını 8.3 saniyede tamamlıyor. Maksimum hız verisi 180 km/s olan modelin, sadece elektrik motoru ile ulaşabildiği hız ise 125 km/s. Aktarma organında ise Toyota’nın yeni güncellediği CVT şanzımanı görev alıyor.

toyota highlander

Toyota Highlander ‘ın Donanımı Çok Zengin!

Avrupa’ya sunulan Highlander’ın tüm donanım seviyelerinde Akıllı Giriş, LED farlar, üç bölgeli klima, koltuk ısıtması ve kablosuz telefon şarj opsiyonları sunuluyor. Giriş seviyesinde standart olarak ise 7 inçlik bir dijital ekrana, sekiz inçlik bir bilgi-eğlence sistemine ve Toyota Safety Sense sürücü destek sistemleri paketine sahip. Üst donanım paketlerinde ise 20 inç alaşımlı jantlar, elektrikli bagaj kapağı ve sunroof opsiyonları mevcut.

İkinci el satılık Arazi, SUV, Pick-up ilanları

Toyota Türkiye ”Yılın Üretici Devi” Seçildi!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here