Taksi Puanlama Uygulaması Geliyor!

3
2064

Herkesin sevineceği bir haber geliyor! Taksilerde kalite ve standardın yükselmesi amacı ile taksi puanlama sistemi getiriliyor.

Çalışmaların devam ettiğini söyleyen yetkililer,yakın zamanda uygulamanın hayata geçirileceğini söyledi.

1Taksi Puanlama Sistemi

Mobil bir uygulama üzerinden verilecek puanlarla taksiciler için bir rekabet başlatılacak.

Kurallara uyma,nezaket, yolcu ve yol güvenliği gibi konular üzerinden verilecek puanlarla her taksinin bir değerlendirmesi yapılacak.

Yüksek puanlı taksiler tercih edileceğinden, taksiciler değerlendirmede başarılı olmak için puan veriler konularla ilgili hassasiyetlerini artırmak zorunda kalacaklar.

2Taksiciler Esnaf Odası Açıklaması

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, pandeminin halen işlerini etkilemeye devam ettiğini, sektördeki iş kaybının yüzde 60 seviyesinde olduğunu kaydetti.

Eylül gibi pandeminin etkisinin daha da azalacağını öngördüklerini belirten Aksu “Bu süreçte Özel Tüketim Vergisi teşviki sektörümüz için tekrar gelirse 270 milyon liralık araç alımı yapıp araç parkını yenileyerek sezonu açmak istiyoruz. ÖTV teşviki ile sektör her sene üç bin araç yenilenir. Doğrudan 250 bin kişi buradan ekmek yiyor. Her gün 800 bin taşıma yapıyoruz. Bu gerçekler ışığında araçlarımızı da yenileyerek müşterilerimize daha kaliteli hizmet vermek istiyoruz” dedi.

Sektörün daha da keyifli hale gelmesi için bir mobil uygulama üzerinde çalıştıkları bilgisini veren Aksu “Ödüllendirme sistemini getirerek müşterilerimize daha da kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Bu çalışmamız bittiğinde müjdeyi vermiş olacağız. Sektörde iyi örnekleri çoğaltarak müşterilerimizi daha memnun ve mutlu etmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Uber gibi uygulamalardan sonra taksicilerin çok daha yüksek kalitede hizmet vermesi zaten zorunlu bir hal almıştı. Pandemi ile birlikte sağlıklı ve kalabalıktan uzak yolculuk etmek isteyen herkesin bir alternatifi de taksiler olacaktır.

3Geçmişte “Taksi” Çok Daha Kötüydü

Eski haberleri düşündüğümüzde oldukça kötü ve üzücü haberler alıyorduk.Tacizler cinayetler, turistlere yapılan haksız ücretlendirmeler gibi pek çok yanlış haber duyardık.

Ama bu gibi uygulamalar ve gelişmeler ile beraber bu sektör içinde daha kaliteli bir hizmet sunulmaya başlandı.

Kabinli taksi ile ilgili yazımızı okumak için tıklayın.

Taksi uygulamaları ve dünyadaki diğer taksi kullanımları, ülkemizde de taksicilerin kendilerine çeki düzen vermelerine ve kaliteli hizmetin her alanda olduğu gibi ulaşım sektöründe de çok önemli olduğunu hatırlattı.

Sizi Türkiye’nin araba motoru arabam.com ilanlarını incelemeye davet ediyoruz.

Tekerinize Taş Değmesin.

 

3 YORUMLAR

  1. çoğu puanlamalı yerlerde olduğu gibi olacak olan belli. seyahat bitince taksici binbir rica minnet puan dilenecek. ama tabiki etkisi olacaktır. bundan daha fazla düzenleme gerekiyor

  2. Artmalı bu tarz uygulamalar. insanların taksicilerden çektikleri az buz değil. kimle konuşsanız bir taksici sıkıntısı yaşamış oluyor. tesadüf olamaz bu kadar herkesin başına gelmesi. düzenlemeler gerekli.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here