Savic: Avustralya’nın Elektrikli Motosiklet Markası

0
1392
SAVIC-HEADER
SAVIC-HEADER

Savic Motorcycles’ı son bir yıldır takip ediyor ve elektrikli motosikletlerinin ticari sürümüne doğru ilerlemelerini izliyoruz. Şimdi şirket, yeni C-Serisi prototipini ve yeni bir atölyesini sergilerken üretime yaklaşıyor.

Savic Motorcycles, şu anda ön üretim aşamasında olan ve genişlemesini kolaylaştırmak için yakın zamanda daha geniş bir alana taşınan Avustralyalı bir elektrikli motosiklet üreticisidir. Şirket, neredeyse tamamen kendi bünyesinde üretilen ve Savic’in yeni Avustralya e-moto üretim yolunun altını çizen en son prototipini henüz tanıttı.

Kurucu Dennis Savic Neler Diyor?

savic-motor
savic-motor

Akslardan somunlara, jantlara kadar her şey tamamen kendi tasarımımız ve şirket içi mühendisliğimiz. Tüm bunları sahip olduğumuz bütçe dahilinde yapmış olmamız oldukça nadirdir.

Prototipin en son versiyonu fiberglas kaporta içeriyor, ancak el yapımı alüminyum ve karbon gövde opsiyonel olarak mevcut olacak. Tasarım, soğutma kanatçıklarına sarılmış büyük bataryayı sergiliyor, kayış tahrikli motor neredeyse gizleniyor ve tek taraflı salınım kolunda kayboluyor.

Savic Pil Büyüklüğü

elektrik-motosiklet
elektrik-motosiklet

Bu pilin büyüklüğüne rağmen, Zero (14,4 kWh), Harley-Davidson LiveWire (15,5 kWh) ve Energica (21 kWh) gibi diğer elektrikli motosikletlerde bulunan yüksek kapasiteli pillerden biraz daha küçük geliyor. . Savic’in sunduğu en büyük kapasite teklifi, şirketin amiral gemisi Alpha modelinde bulunacak olan 11 kWh’lik bir ünitedir. 200 km (112 mil) menzil için derecelendirilecek ve 60 kW (80 hp) motorla eşleştirilecek.

Delta, 150 km (93 mil) menzil için derecelendirilmiş daha küçük bir 9 kWh pil alır ve 40 kW (54 hp) motor kullanır. Son olarak, Omega 120 km (75 mil) menzil ve 25 kW (33 hp) motor için iyi olan daha da küçük bir 7 kWh bataryayı sallayacak. Bu bir bisikletin güç merkezi değil, ama en azından fiyatı 12.990 AU $ (9.687 $) olarak makul. Bu, onu benzer performans rakamları ve benzer bir fiyat etiketi sunan Zero FXS gibi bisikletlerle rekabete sokar.

Hatta Dennis doğrudan Sıfır’ı bile çağırıyor:

savic-moto
savic-moto

Prototip, motorda 60 kW ve 190 Nm torka sahip olacak. Bunların tümü arka tekerleğe doğrudan tahriktir. Kasnakları kendimiz tasarladık ve bence EV pazarındaki en geniş kayış olan 36 mm’lik bir kayış çalıştırıyoruz. Zero’nun 21 mm kayışları çalıştırdığına inanıyorum ve bunların takılma sorunları yaşanıyor, bu yüzden yukarı çıkmaya karar verdik. Sadece kayalardan korumak için üretim için daha düşük bir kayış koruması da ekleyeceğiz. Kasnak kendi tasarımımızdır ve üzerindeki parmaklıklar, bizim de olan tekerleğin üzerindeki parmaklıklar ile aynı hizaya gelecektir. Bu tür özellikleri gerçekten seviyorum. Kütük işlenmiş alüminyum, anodize siyahtır. Ve kırmızı kuşak rengini seviyoruz, harika görünüyor. Ve % 100 daha hızlı. Kırmızı ise daha fazla tork!

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here