Muhtemelen Tromox veya ilk elektrikli motosikleti olan Tromox Mino’yu hiç duymamışsınızdır. Ancak şirket Avrupa ve ABD’deki dağıtımını genişletmeye başladığında, yakında bu havalı küçük bisikletlerden daha fazlasını göreceksiniz.

Tromox Mino Elektrikli Motosiklet

tromox
tromox

Tromox’u bir yıldan biraz fazla bir süredir takip ediliyor. EICMA 2019 Milano Motosiklet Şovu’nun köşesinde sıkışmış stantlarını keşfettiğimizde, geçen Kasım ayında yeni ortaya çıkan startup’ın lansmanına rastladık. Şirketin dünya lansmanıydı ve anında mini elektrikli motosikletlerine aşık oldum.

Evet, oyuncağa benzediğini biliyorum. Ama hiçbir şey değil. Tromox Mino, güçlü bir küçük e-motodur. Elektrikli bir scooter veya moped formatını alır, ancak onu bir mini motosikletin gövdesine yerleştirir. Tromox’tan Melody Mo’nun bana (oldukça kolay bir şekilde) küçük bisikletin üzerine bacak fırlatırken açıkladığı gibi, Tromox başka bir elektrikli scooter yapmak istemedi. Dışarıda zaten yüzlerce çerez kesici scooter seçeneği var. Bunun yerine, benzersiz ve sürmesi çok daha eğlenceli bir şey yaratmak istediler. Çin merkezli Hangzhou, motosikletin görünümünü geliştirmek için İtalyan bir tasarım firması ile ortaklık kurdu. Ardından Mino’yu ultra özelleştirilebilir hale getirmek için 30’dan fazla sabit nokta eklediler.

Özellikler

tromox-mino-header
tromox-mino-header

Bisikletin mevcut versiyonu 2.5 kW’lık ortaya monte edilmiş bir motor kullanıyor ve 2.3 kWh, 1.9 kWh, 1.6 kWh ve 1.3 kWh kapasiteli dört farklı 60V akü seçeneği ile birlikte geliyor. Maksimum 118 km (73 mil) menzil talep ediyorlar, ancak 30 km / s (18.6 mph) sürünme hızında. 68 kg (149 lb) bisikletin 60 km / sa (37 mil / sa) azami hızında, bu tür bir menzil görmeyi beklemeyin.

Bunlar hızlı makineler olmayıp tamamen şehir içi sürüş için tasarlanmış olsalar da oldukça iyi bir donanıma sahipler. Geleneksel bir salıncak motosiklet şasisi, gerçek yağ sönümlemeli ön ve arka süspansiyon ve moto seviyesinde hidrolik disk frenler bulacaksınız. Mino, bir tane büyüklüğünde bile olsa, güçlendirilmiş bir elektrikli bisiklet değildir.

Tromox Mino Performans

tromox-e-moto
tromox-e-moto

Tromox Mino’nun performansı bir akıllı telefon uygulamasıyla kullanıcı tarafından değiştirilebilir ve şirket ayrıca daha fazla özelleştirme seçeneğine izin vermek için yeni bir şirket içi kontrolör geliştirmeye çalışıyor.

Geçen yılı, zaten Çin’de satış yaparken uluslararası dağıtım ağlarını oluşturarak geçirdiler. Yerel olarak, Mino’yu hem fiziksel mağazalarda hem de çevrimiçi platformlarda JD ve Tmall’da (Çin’de Amazon gibi bir platform) satıyorlar.

2.El e-motosiklet

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here