Elektrikli Motor Satışları %85 Arttı

0
1704
elektrikli motor satışları arttı

Türkiye’de elektrikli motor satışları %80 arttı. Ülkemizde, motosikletlere olan ilgi artarak devam ediyor. Tüm dünyayı etkileyen tedarik sorunlarına rağmen, ülkemizde 2022’nin ilk yedi ayında motosiklet tescilleri %47.9 arttı. Bu pay içerisinde ise en büyük artış elektrikli motosikletlerde. Ülkemizde elektrikli motosikletlere olan ilgi bu yıl içerisinde oldukça artmışa benziyor. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Son Bir Yılda Ülkemizde Motosiklet Kullanımı Arttı

TÜİK 2022 yılı Temmuz ayı verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, ülkemizde 2022 yılı Temmuz ayında trafiğe kayıtlı motor sayısı geçtiğimiz senenin aynı ayına göre %19.4 oranında arttı. Buna göre ise geçen senenin temmuz ayında 28.385 adet tescil yapılırken, bu sene temmuz ayında 33.880 adet tescil yapıldı. Diğer yandan ise yine TÜİK verilerine göre motosiklet tescil adetleri, bir önceki yılın Ocak-Temmuz ayına göre %47.9 arttı. Bu bağlamda geçen senenin ilk 7 ayında  147.041 adet tescil yapılırken, bu yılın ilk 7 ayında 217.440 tescil gerçekleşti.

elektrikli motor

Elektrikli Motor Satışları Lider Durumda

2022 yılında yapılan araç satışlarına ilgili diğer bir araştırma ise MOTED’den (Motosiklet Endüstrisi Derneği) geldi. Derneğin açıkladığı verilere göre, temmuz ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre, kamyonette %62.4, otomobilde ise %26 artış gösterdi. Fakat minibüs, otobüs ve motosiklet satışları için aynı durum söz konusu değil. Minibüs satışlarında %47, otobüs satışlarında %11.7, motosiklet satışlarında ise %25.7’lik bir azalma söz konusu. Buna rağmen elektrikli ve 50 CC’lik motosikletler hariç, ilk 7 ayda motosiklet pazarı %20.1 büyüdü. Elektrikli motosiklet satışları ise % 85.1 oranında arttı. Buna göre ise elektrikli motosikletler, motosiklet pazarı içerisinde en fazla satışı sağlayarak lider duruma geldi. Peki sizce ilerleyen yıllarda, yollarda çok daha fazla elektrikli motosiklet görebilecek miyiz?

 

Satılık Tüm Elektrikli Motosiklet Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here