Şarj İstasyonu Ruhsatı Alma Zorunluluğu 1 Yıl Daha Uzatıldı

0
730
Şarj istasyonu ruhsatı alma zorunluluğu uzatıldı

Elektrikli şarj istasyonu açmak için şarj istasyonu ruhsatı alma zorunluluğu bir yıl daha uzatıldı. Fakat bu düzenleme ilk değil. Daha önce iki kez daha elektrikli taşıt şarj istasyonları için, işyeri açma ve çalışma ruhsatı alma şartı Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelik değişimi ile birer yıl uzatılmıştı. Güncel olarak yönetmeliğin altıncı maddesinin 1. Fıkrasında yer alan 31/07/2022 ibaresindeki 2022 yılı ibaresi 2023 olarak değiştirildi. Bu düzenleme ise şarj istasyonu yatırımcılarını oldukça mutlu etti. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Şarj İstasyonu Ruhsatı Olmayan İşletmeler Ruhsatlandırılacak

Şarj istasyonu ruhsatı zorunluluğu, şarj istasyonu işletmecileri ve lisans sahipleri için büyük sorun haline gelmişti. Yeni düzenlemeye göre şarj istasyonu açmak için şarj istasyonu ruhsatı alma zorunluluğu bir yıl uzatıldı. Diğer yandan ise ruhsatı bulunmayan eski işletmelerin tümünün de ruhsatlandırılacağı duyuruldu. Bu konuda Resmi Gazete’de yayımlanan diğer değişiklikler ise şöyle;

  • Elektrikli araç şarj istasyonu işletmecisi (mevcut işyerinden) farklı olan mevcut ruhsata tali bir düzenleme söz konusu olmayacak. Bu durumda elektrikli araç şarj istasyonu için ayrı bir işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınması gerekecektir.
  • Aynı yetki alanı içerisinde yetkili idarece, müstakil olarak kurulacak istasyon adresinden başka bir yerde bulunan ve buradan yönetilebilen ve yetkili idarenin uygun göreceği yerlerde bulunan elektrikli araç şarj üniteleri, istasyonları için tek bir işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenecektir.

Bolu şarj istasyonu

Ülkemizde Lisanslı Şirket Sayısı 30

Tüm dünyayı etkisi altına alan elektrikli araç furyası ülkemizi de etkilemiş durumda. Bu bağlamda ülkemizde, elektrikli otomobillerinin menzil sorununun önüne geçilebilmesi adına elektrikli şarj istasyonlarının artması gerekiyor. Bu konuda ise ülkemizde faaliyet gösteren ve elektrikli şarj istasyonu işletme lisansına sahip şirket sayısı 30. Ayrıca ülkemizde toplamda 4 bin adet elektrikli şarj istasyonu mevcut durumda. Fakat bu sayının 2030 yılına kadar 200.000 adet civarına gelmesi beklenmekte. Bu durum ise hem yerli hem de yabancı yatırımcılarının dikkatini çekiyor. Çünkü ülkemiz, elektrikli şarj istasyonu konusunda henüz bir doygunluğa ulaşmadı. Bu konuda ülkemize son yatırım ise Sharz.net’ten gelmişti.

Satılık Tüm Elektrikli Araç İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here